Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert zes nieuwe home cinema AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2012, 13:55 Categorie3D

In de VS introduceerde pioneer onlangs een aantal nieuwe AV receivers en vandaag heeft de fabrikant ook de nieuwe Europese modellen gelanceerd. De nieuwe AV receivers wijken qua naam en specificaties licht af van de Amerikaanse modellen maar zijn nog steeds uitgerust met een groot aantal (netwerk)features.

De nieuwe serie AV receivers bestaat uit de VSX-322, VSX-422, VSX-527, VSX-827, VSX-922 en VSX-1122. Belangrijke features van de nieuwe modellen zijn onder meer aansluitingen en bedieningsmogelijkheden via de iPad, iPhone en iPod touch. Alle modellen zijn met een USB ingang aan de voorzijde uitgerust. Ook vind je een USB-/videokabel in de doos, zodat je het toestel gemakkelijk en snel kunt aansluiten, de batterijen kunt opladen en snel toegang krijgt tot muziekbibliotheken in iTunes. Daarnaast zijn nieuwe technieken en functies als Airplay, DLNA 1.5, 3D HDMI en internetradio een belangrijk onderdeel.

“Draagbare apparaten zoals smartphones en tablets zijn zeer snel aan het uitgroeien tot primaire bronnen voor audio- en video-entertainment”, verklaart Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux. “Het is dan ook van bijzonder groot belang dat consumenten ze heel gemakkelijk met onze receivers kunnen gebruiken.”

AirPlay

Alleen de budget receivers VSX-322 en VSX-422 beschikken niet over AirPlay. De andere receivers kunnen met deze techniek draadloos toegang geven tot de volledige iTunes bibliotheek die je op je PC, Mac iPhone, iPod of iPad hebt staan. De album art en de metadata kunnen op een aangesloten beeldscherm worden weergegeven.

DLNA

Met uitzondering van de VSX-422 en de VSX-322 is het nieuwe assortiment receivers ook DLNA Certified, waardoor muziekcontent via het thuisnetwerk vanaf een aangesloten PC, iPad, iPhone of iPod touch kan worden gedeeld. Daarbij kan een Ethernet aansluiting of – in het geval van de VSX-1122 en de VSX-922 – een als optie verkrijgbare draadloze LAN adapter worden gebruikt.

Internetradio

De VSX-1122, de VSX-922, de VSX 827 en de VSX-527 bieden internetradio (vTuner). Hiermee krijg je toegang tot duizenden web-based radiostations. De vier modellen kunnen de programma’s van stations met een hoge bitrate afspelen en kunnen met behulp van de remote apps van Pioneer worden bediend.

Bluetooth Wireless Technology

De Air Jam-app van Pioneer – die in de App Store verkrijgbaar is voor de iPad, de iPhone en de iPod Touch – biedt de mogelijkheid om tot vier apparaten via Bluetooth te koppelen. Zodra de toestellen aangesloten zijn, kan iedere gebruiker songs uit zijn eigen muziekbibliotheek markeren en een collectieve playlist samenstellen, die op de AV receiver wordt afgespeeld. De Air Jam-app is ook verkrijgbaar voor Android toestellen.

AVNavigator

In het geval van de VSX-1122 en de VSX-922 heeft Pioneer het installatieproces extra gemakkelijk gemaakt. De meegeleverde interactieve gebruiksaanwijzing communiceert via de PC of de iPad rechtstreeks met de receivers en begeleidt je stap voor stap doorheen de installatieprocedure.

Audio en video

Een niet onbelangrijk onderdeel van een AV receiver is natuurlijk de audio-en videoweergave. Volgens Pioneer bieden de nieuwe receivers een uitgebreid aanbod aan functies waarmee ze vanaf elke bron van hoogwaardige audio- en videocontent kunnen genieten. De twee topmodellen van de nieuwe receivers kunnen zowel vanaf de USB-aansluiting als over een netwerk WAV- en FLAC-bestanden tot 192 kHz/24-bits weergeven. De Phase Control technologie, waar deze modellen ook over beschikken, past automatisch de tijdsvertraging van de subwoofer aan zodat je van een meer accurate, vollere en volledig gebalanceerde sound kunt genieten.

De VSX-1122 en de VSX-922 beschikken daarnaast over de Advanced Video Adjust-suite met high definition video-aanpassingen en 1080p/24fps video-omzetting. De Stream Smoother-functie tilt de kwaliteit van beelden met een lage bitrate naar een hoger niveau.

Alle nieuwe receivers ondersteunen de meest recente HDMI specificatie. Zo is de VSX-1122 voorzien van zes HDMI ingangen aan de achterkant en één aan de voorkant. De VSX-1122 en de VSX-922 zijn uitgerust met een nieuwe HDMI Standby Through-modus, waardoor high definition audio- en videocontent toch doorheen de receivers wordt geleid als de receiver in standby staat. Alle modellen zijn voorzien van een Audio Return Channel (ARC) functie, waarmee audio vanaf de tuner van een tv naar de receiver kan worden verstuurd via één enkele HDMI-aansluiting.

Pioneer Apps

Met de nieuwe ControlApp van Pioneer en de iControlAV2012 App krijg je via je iPhone of iPod touch nog meer controle over je receiver. Met de Pioneer ControlApp, die voor de VSX-827 en de VSX-527 wordt aangeboden, kun je de receiver in- en uitschakelen, het volume aanpassen, bronnen kiezen en programma’s van internetradiostations en DLNA streamingcontent bedienen. De nieuwe iControlAV2012 app op de VSX-1122 en de VSX-922 biedt extra bedieningsmogelijkheden voor de receiver op de iPad, de iPhone en de iPod touch. Met deze app krijg je toegang tot de geavanceerde soundfuncties van de receiver, zoals Sound Explorer, en Virtual Speakers, die je de kans biedt om je ideale geluidsveld te creëren. Beide apps zijn gratis verkrijgbaar vanaf in App Store en Google Play Market .

Prijs en beschikbaarheid

De VSX-1122, de VSX-922, de VSX-827, de VSX-527 en de VSX-422 zullen vanaf juni 2012 verkrijgbaar zijn. De VSX-322 zal vanaf juli 2012 in de handel worden aangeboden.

De VSX-322  heeft een adviesprijs van 219 euro
De VSX-422  heeft een adviesprijs van 299 euro
De VSX-527  heeft een adviesprijs van 399 euro
De VSX-827  heeft een adviesprijs van 449 euro
De VSX-922  heeft een adviesprijs van 549 euro
De VSX-1122 heeft een adviesprijs van 649 euro  • Delen:

Reacties

  1. gogardenguides.com
    18 september, 2013 om 12:25

    Thanks in favor of sharing such a good opinion, post is fastidious,
    thats why i have read it fully

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.