Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic en NHK ontwikkelen 145 inch 8K (Ultra HD) plasma TV

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2012, 15:51 CategoriePlasma tv's

We hebben de afgelopen jaren al Ultra HD (8K) TV’s voorbij zien komen. Zo toonde NHK, een Panasonic research centrum op TV gebied en omroep, in 2010 al een 116 inch Ultra HD plasma TV en heeft Sharp al meerdere prototypes getoond. Panasonic en NHK zijn een samenwerking aangegaan voor de ultieme Ultra HD plasma TV met een afmeting van 145 inch.

De hierboven afgebeelde TV is een voorbeeld van het soort displays dat we kunnen verwachten zodra uitzendinstanties overschakelen op de hogere resolutie. De TV ondersteunt een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels, ook wel 8K, Ultra HD en Super Hi-Vision genoemd. Ultra HD is weer een stapje hoger dan Quad HD (4K), een resolutie die we op de recent gelanceerde Toshiba 55ZL2DG bril-vrije 3D TV terugzien.

De TV zal overigens niet snel op de markt verschijnen. Deze samenwerking is puur om aan te geven wat de mogelijkheden zijn en waarschijnlijk zien we eerst meer Quad HD TV’s opduiken voordat we de overstap naar Ultra HD zien. Dat duurt dus nog wel een paar jaar.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.