Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NAD lanceert T787 AV receiver

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2012, 15:47 CategorieReceivers

High-end fabrikant NAD lanceert deze week een nieuwe receiver in de vorm van de T787. Deze receiver beschikt over een aantal interessante features, zoals 3D weergave en high-end componenten. Toch is de belangrijkste feature het Modular Design Construction concept waarmee het mogelijk is te upgraden wanneer er nieuwe technieken en functies verschijnen.

Zoals we van NAD kennen staat de geluidskwaliteit van de receiver voorop. Zo worden vanzelfsprekend alle belangrijkste surroundformaten ondersteund en krijg je high-end componenten voor een optimale weergave. De T787 beschikt onder meer over twee Holmgren ringkerntransformatoren, een vermogen van 120 Watt per kanaal (7 kanalen), vijf hoogwaardige 2-kanaals 24 bit/192kHz D/A converters en het Audyssey MultEQ XT Room Correction systeem voor optimale instelling van de receiver in de betreffende ruimte.

Verder kun je een optioneel IPD-2 dock aanschaffen voor gebruik met een iPod of iPhone en ook de toevoeging van een optionele DAB 2 module is mogelijk. Qua aansluitingen beschikt de T787 onder meer over zes HDMI ingangen, zes optische ingangen en component video ingangen. Het Modular Design Construction concept is niet nieuw want ook eerdere modellen zijn hiermee uitgerust. Deze modellen kunnen inmiddels geüpgrade worden naar nieuwe standaarden. 

De NAD T787 receiver is vanaf mei te koop bij de officiële NAD dealer en heeft een adviesprijs van 3.699 euro.

Bron: Hifi

  • Delen:

Reacties

  1. Bo
    02 mei, 2012 om 16:38

    Kansloos noem ik dat, in deze prijsklasse Audussey XT gaan toepassen i.p.v. XT32. Verschil tussen deze 2 systemen is immens groot. Onkyo zal dit jaar al vanaf de 818 XT32 gaan gebruiken en dat voor een surroundversterker van rond de 900 euro. Maar los daarvan is de keuze voor een verandering in klank diverse jaren geleden de grootste fout geweest die ze gemaakt hebben. Zal ik het over de betrouwbaarheid maar niet eens hebben. De eenheid tussen de speakers en de controle in het laag die je krijgt bij XT32 zet surround naar nieuwe maatstaven.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.