Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG vs Samsung: Ook op het gebied van OLED wordt de strijd voortgezet

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2012, 18:48 Categorie3D

LG en Samsung, beiden Koreaanse fabrikanten, kunnen altijd niet echt meer door één deur. In de oorlog om het beste 3D formaat, passief of actief 3D, staan de fabrikanten lijnrecht tegenover elkaar en beschuldigen ze elkaar dagelijks van het misleiden van consumenten. Toch houdt het niet op bij 3D. De nieuwe OLED TV’s zorgen voor een nieuwe strijd.

Zowel Samsung als LG toonde tijdens de CES begin januari een OLED TV die klaar is voor massaproductie. Samsung gaf vorige week nog aan dat haar Super OLED TV pas tijdens de IFA 2012 beurs in september officieel gelanceerd zou worden en LG zou ergens in dezelfde periode haar eerste OLED TV willen lanceren. Vandaag weet Digitimes te melden dat LG de strategie gewijzigd heeft en alles op alles wil zetten om haar OLED TV eerder op de markt te brengen dan Samsung. De 55 inch OLED TV van LG zou nu gepland staan voor mei, ook voor de start van de Olympische Spelen in Londen. Ook Samsung zou al denken over een vervroegde lancering nog voor de start van de Olympische Spelen.

Dit levert dus weer een mooie strijd, al is het vooral interessant voor de fabrikanten zelf. De gemiddelde consument zal toch niet snel een OLED TV van tussen de 5.000 en 7.000 euro kopen. Laat ze dus maar doen en laten wij vooral wachten op de prijsoorlog.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.