Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert eigen cloudopslag dienst voor media

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2012, 14:12 CategorieLcd en led tv's

LG zal binnenkort haar eigen online (cloud) opslagdienst lanceren. Hiermee wordt het mogelijk eenvoudig bestanden uit te wisselen tussen LG’s smartphones, LG’s Smart TV’s, tablets en computers. De dienst is al getest in Zuid-Korea, het thuisland van LG, en zal vanaf 1 mei ook in de VS beschikbaar zijn.

De dienst heeft de naam LG Cloud meegekregen en kan zowel via speciale synch software, een applicatie of via de browser gebruikt worden. Zo heeft LG voor Android toestellen een applicatie ontwikkeld en is er voor windows computers speciale synchronisatie software te downloaden. Andere apparaten kunnen ook toegang krijgen maar dan alleen via de web browser. LG biedt 2GB aan opslagruimte gratis aan en wanneer je meer ruimte nodig hebt kun je een van de betaalde pakketten kiezen. Wanneer je een smartphone van LG hebt krijg je 5GB in plaats van 2GB gratis.

LG heeft gekozen voor een open-source platform en biedt een brede ondersteuning van media. Zo is er ondersteuning voor 29 video, 33 beeld en 60 document formaten. Bestanden die niet ondersteund worden kunnen alsnog omgezet worden en weergegeven worden op bijvoorbeeld je LG Smart TV. 

In eerste instantie zal de dienst alleen in de VS en Zuid-Korea beschikbaar zijn. Of en wanneer ook Europa toegang krijgt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.