Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

IKEA gaat meubels verkopen met ingebouwde TV en home cinema set

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2012, 13:28 CategorieBlu-ray

IKEA zal later dit jaar voor het eerst meubels gaan verkopen die vanuit de winkel al voorzien zijn van een TV, Blu-ray speler en audiosysteem. Het meubel heeft de naam Uppleva meegekregen en moet dit jaar nog in de eerste landen gelanceerd worden. Nederland is waarschijnlijk begin 2013 aan de beurt.

Tot op heden kon je bij IKEA puur de meubels kopen voor je AV apparatuur en moesten de elektronicaproducten zelf bij een andere winkel aangeschaft worden. Met de Uppleva wil IKEA een totaalpakket aanbieden voor consumenten die goede kwaliteit willen maar niet voor alles apart willen winkelen. Daarbij worden volgens IKEA alle kabels netjes weggewerkt zodat de consument ook hier geen nadelen van ondervindt.

Het systeem wordt in drie verschillende designs gelanceerd, allen met een ingebouwde LED TV, een audiosysteem met draadloze subwoofer, een internetverbinding voor Smart TV functies, en een DVD/Blu-ray speler. De Uppleva is geproduceerd door het Chinese TCL, onder meer fabrikant van Alcatel producten in Europa.

IKEA brengt de Uppleva in juni al in Zweden op de markt. In de herfst van dit jaar volgen Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Portugal. Begin 2013 wordt het meubel in Nederland verwacht. Het instapmodel zou een prijs van 730 euro krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.