Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hands-on met Panasonic’s 145 inch Ultra HD plasma TV

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2012, 15:29 CategoriePlasma tv's

Vorige week toonden Panasonic en NHK een samen ontwikkelde plasma TV met een formaat van maar liefst 145 inch. Toch was dit niet het unieke aan deze plasma TV. Het display beschikt namelijk over een Ultra HD resolutie, wat neerkomt op 7.860 horizontale beeldlijnen en 4.320 verticale beeldlijnen.

De foto van vorige week was al indrukwekkend maar inmiddels is er ook video opgedoken van dit monster scherm. Panasonic en NHK willen met dit display aantonen waar de huidige techniek toe in staat is en wat we in de toekomst zouden kunnen gaan zien. voor dit display is een speciale techniek ontwikkeld die de weergave een stuk sgtabierel (zonder flickering) moet maken dan huidige grootformaat displays. De plasma TV beschikt niet over 3D weergave maar volgens panasonic maakt de resolutie het beeld dermate realistisch dat je toch wel het gevoel hebt midden in de actie te zitten.

Aangezien dit ’s werelds eerste Ultra HD plasma display is en dus gebruikmaakt van pixels die zelf licht uitstralen zijn de kijkhoeken een stuk groter en is de kleurweergave natuurlijker. De verwachting is dat het display in eerste instantie voor commerciële doeleinden gebruikt zal gaan worden en in een later stadium voor de consument zal verschijnen.

Bron: Akihabara

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    19 juli, 2012 om 20:02

    Vet, vet vet ding en een vet vet vet prijskaartje. Wat de amerikanen hebben met bodybuilding hebben de japanners dus met tv’s.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.