Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google TV in augustus naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2012, 18:57 CategorieBlu-ray

Tijdens de presentatie van haar nieuwe Google TV apparatuur in januari gaf Sony al aan dat Nederland dit jaar ook toegang tot het Google TV platform zal krijgen maar wanneer exact was nog niet duidelijk. Inmiddels heeft Sony Nederland bekendgemaakt dat de eerste Google TV producten in augustus naar Nederland komen.

De Google TV producten die in eerste instantie in Nederland verschijnen zijn de NSZ-GS7 set-top-box voor toegang tot Google TV en de NSZ-GP9 Blu-ray speler met Google TV toegang. De prijzen van deze twee producten liggen op respectievelijk 200 en 300 euro. De reden dat Sony eerst met Google TV randapparatuur komt is dat dit een goedkopere manier is om het platform in Europa te testen dan volledige TV’s ermee uitrusten. Wanneer Google TV blijkt aan te slaan zal Sony in Europa ook TV’s uit gaan rusten met het platform.

Het Google TV platform is te vergelijken met de Smart TV platformen van onder meer Samsung en LG. Google heeft gekozen voor Android als basis voor het platform waarmee je toegang krijgt tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties, streamen van video’s en downloaden van muziek. Daarnaast krijg je toegang tot diverse digitale video en TV kanalen en kun je surfen op het internet via de geïntegreerde browser.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.