Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Beeld op meerdere TV’s met Marmitek HDMI splitters

Geschreven door
Geplaatst op18 april 2012, 15:13 CategorieAccessoires

Onder de noemer “Aansluiten” biedt Marmitek oplossingen om meerdere audio-/video-apparaten en beeldschermen met elkaar te verbinden. Onlangs introduceerde Marmitek al een draadloze 3D HDMI oplossing in de vorm van de Gigaview 82 en vandaag komen daar verschillende HDMI splitters met 3D ondersteuning  uit de “Split serie” bij. 

De HDMI splitters zijn voorzien van een solide, interferentievrije metalen behuizing. De ingebouwde repeater en equalizer garanderen behoud van beeld en geluidskwaliteit, waardoor je ook een langere HDMI kabel kunt aansluiten. Alle Marmitek switchers en splitters zijn ATC certified. Dit garandeert de compatibiliteit met alle HDMI gecertificeerde apparaten.

Wat is een HDMI splitter?

De naam zegt het eigenlijk al; een HDMI splitter splitst het HDMI signaal. Hierdoor kun je het signaal van één A/V apparaat bekijken op 2 of meer TV’s of projectors. Gelijktijdig óf om van TV of projector te wisselen met hetzelfde A/V apparaat zonder kabels te wisselen.

Gebruik HDMI splitter

Als je thuis één digitale TV abonnement hebt kan het lastig zijn om hetzelfde signaal in een andere kamer te bekijken. Een HDMI splitter biedt hiervoor de oplossing. Je plaatst een HD decoder in de meterkast en splitst het HDMI signaal daar met behulp van een splitter. Vervolgens zet je het door naar je woonkamer, slaapkamer en keuken. Dat kun je draadloos doen of met HDMI kabels.

Gamen op verschillende schermen

Beamers worden vaak gebruikt voor een optimale game-beleving. Wanneer de zon schijnt en de kamer niet goed verduisterd kan worden, wordt vaak tijdelijk een TV gebruikt voor de weergave. Om hierbij niet iedere keer kabels om te pluggen, kun je een splitter gebruiken.

De splitters 

De Split 412 (€ 59,95) voor het aansluiten van 1 HD apparaat op 2 HDTV’s of –projectoren.
De Split 414 (€ 89,95) voor het aansluiten van 1 HD apparaat op 4 HDTV’s of -projectoren.
De Split 422 (€ 89,95) voor het aansluiten van 2 HD apparaten op 2 HDTV’s of –projectoren.

  • Delen:

Reacties

  1. Westbroek
    14 oktober, 2013 om 10:22

    Is het mogelijk om meerdere tv ,s aan te sluiten en dit dan als een beeld te zien zoals je weleens op festivals ziet.
    gr. Henk

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.