Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert high-end System 7 THX Select 2 home cinema systeem

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2012, 14:20 CategorieHome cinema sets

Teufel heeft luidsprekersystemen voor zowel de low-end gebruikers als de veeleisende high-end gebruikers. Deze keer is het de beurt aan een high-end product; de System 7 THX Select 2, een krachtig, maar in verhouding compact, home cinema systeem van hoge kwaliteit. Volgens Teufel hebben ontwikkelaars en designers geen compromissen gemaakt bij deze home cinema set voor een optimale ervaring.

Qua prijs ligt de System 7 THX Select 2 duidelijk onder de System 8 THX Ultra 2, maar qua geluid is hij volgens Teufel bijna op gelijke hoogte met zijn grote broer. Het nieuwste Teufel THX systeem moet volgens de fabrikant het maximale halen uit de gebruikte materialen en moet op deze manier in de thuisbioscoop een sound van topklasse leveren. 

System 7 THX Select specs

De satellietluidsprekers hebben een vermogen van 180Watt en een volume van 107 dB/m. De behuizing is gemaakt van MDF met gelaagd pianolak en massieve aluminium fronten. Deze biedt plaats voor twee 130 mm vlakke membraan drivers, die verantwoordelijk zijn voor de lage middentonen. Een 25 mm stoffen tweeter produceert de frequenties tot 22.000 Hz.

Terwijl de satellieten zowel als frontspeaker en centerspeaker kunnen worden ingezet, heb je voor de achterluidsprekers de keuze: twee extra (identieke) directstralers, of bijpassende dipolen die het volume tegelijkertijd in tegengestelde richtingen uitstralen en zo dankzij muurreflecties en de juiste Phase, in het gebied achter een diffuus klankbeeld produceren dat dichtbij de sfeer van een echte bioscoop moet komen. Zowel optisch als qua technische data harmoniseren de dipolen met de satellieten: 160 Watt belastbaar vermogen en 107 dB/1m maximaal vermogen. De dipolen beschikken elk over twee 25 mm stoffen tweeters, twee 100 mm midrange chassis en een (naar de muur gerichte) 139 mm woofer.

De set beschikt verder over de subwoofer S 8000 SW THX Ultra 2. De 500 Watt woofer heeft zelf een THX Ultra 2 licentie en doet ook in het Teufel System 8 THX Ultra 2 dienst. De S 8000 is ook nog eens de kleinste subwoofer ter wereld die het THX certificaat heeft verkregen. Met slechts een 300 mm chassis en een klein volume van de behuizing van slechts 80 liter, bereikt hij een maximaal volume van 114 dB bij 40 Hz met een lineariteit van +/- 1 dB. De onderste grensfrequentie (-3 dB) ligt bij 25 Hz.

System 7 THX Select kopen

Als set moet de System 7 THX Select 2 ruimtes tot 50 m² moeiteloos vullen met hoogwaardig geluid. De nieuwe Teufel System 7 THX Select 2 is voor 2.599,99 euro verkrijgbaar op de website van Teufel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.