Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert high-end LT 2 R High Definition home cinema systeem

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2012, 18:46 CategorieHome cinema sets

Teufel lanceert vandaag een nieuw home cinema systeem, voorzien van een wereldprimeur. De LT 2 R High Definition “5.1 set L” set is namelijk voorzien van een subwoofer met geïntegreerde HD AV receiver. De set combineert 4 luidsprekerzuilen met één center en een 700 Watt subwoofer. In de 68 cm hoge behuizing van de subwoofer is naast een 300 mm woofer ook een AV receiver van de nieuwste generatie verstopt.

US 6112/6 RHD: TrueHD subwoofer-/receivercombinatie

De subwoofer bevat een 6-kanaals versterker, inclusief decoder voor hoge resolutie audioformaten als DTS HD en Dolby True HD, en verschillende aansluitingsmogelijkheden. Het belangrijkste zijn hier de drie HDMI ingangen en één HDMI uitgang met 3D ondersteuning. 

Daarnaast biedt de US 6112 combinatie een optische- en twee digitale coax audio-uitgangen, twee cinch-ingangen, een AM/FM tuner en een stereo cinch uitgang. In het subwoofer menu, dat middels een on-screen display kan worden bediend, is de functie van deze laatste uitgang flexibel aan te passen. Een stereo downmix staat ter beschikking die in de multiroom aansturing kan worden gebruikt. De uitgang kan ook voor surround signalen worden gebruikt wanneer een draadloze aansturing van de achterste kanalen is gewenst. Ook kun je van de US 6112 een volwaardig 7.1 systeem maken met behulp van de RearStation 4. Daarvoor sluit je 5 luidsprekers normaal met kabels aan, stel je de receiver in met OSD op 7.1 aansturing, en verbind je de zesde en zevende luidsprekers draadloos.

Van de 400 Watt vermogen reserveert de subwoofer 200 Watt voor zichzelf. De maximale opname van vermogen ligt bij 700 Watt. Hiermee moeten ruimtes tot 50 m² moeiteloos gevuld worden volgens Teufel. Alle satellietkanalen hebben een RMS vermogen van 40 Watt per kanaal.

De US 6112/6 RHD wordt alleen in een set met passende speakers verkocht. De subwoofer is beschikbaar in de bundel met de LT 2 Set M en Set L luidsprekers 

Teufel LT 2 luidsprekers

De luidsprekersets LT 2, de M-variant voor bevestiging aan de muur of de L-variant als vloerstaande zuilen, moeten zorgen voor de ultieme surround ervaring. De luidsprekers hebben een hoogte van 1,13 meter en een diepte van 13,5 centimeter waardoor ze minder ruimte in beslag nemen dan menig andere high-end speaker. Toch lever je volgens Teufel niet in op kwaliteit.

De L 220 FR heeft een behuizing van massief aluminium wat niet alleen zorgt voor een mooi uiterlijk, maar volgens de fabrikant ook voldoet aan de meest optimale akoestische voorwaarden. Twee 100 mm conus chassis zijn voor de weergave van lage en middentonen verantwoordelijk. De 25 mm metaal tweeter zorgt voor de afstraling van alle hoge tonen. Een glasplaat met stalen spikes zorgt voor een stabiele plaatsing.

Verkrijgbaarheid en prijs

De US 6112/6 RHD is alleen verkrijgbaar in een set met speakers. Teufel heeft daarom de home cinema set LT 2 R High Definition “5.1 set L” samengesteld. Deze is verkrijgbaar in Set M of Set L.

De nieuwe LT 2 R High Definition “5.1 set L” is voor 1.599,99 euro verkrijgbaar. De M-variant, LT 2 R High Definition “5.1 set M”, kent een prijs van 1.499,99 euro. Beide systemen zijn te koop via de website van Teufel.

 • Delen:

Reacties

 1. peterpan
  18 juli, 2012 om 22:08

  Mooi spul zo te zien, lijkt mij een beetje in de trend van B&O.
  Aleen als ik op het net snuffel naar de prijs dan moet daarvoor toch flink in de buidel getast worden

  • peterpan
   18 juli, 2012 om 22:10

   teufel is toch duits voor duivel?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.