Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert VSX-522, VSX-822, VSX-1022 en VSX-1122 AV receivers

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2012, 20:27 CategorieReceivers

Pioneer heeft in de VS een deel van haar 2012 line-up AV receivers gelanceerd. Alle vier de receivers vallen in de VS binnen een budget van 600 dollar en zijn qua uiterlijk vrijwel identiek aan elkaar. De belangrijkste verschillen zitten in features en functies zoals AirPlay en DLNA. Een belangrijke focus van de 2012 line-up is streaming is de AV receiver als middelpunt van het thuisnetwerk.

De twee instapmodellen, de VSX-522 en VSX-822, zijn 5.1 receivers voor de beperktere budgetten terwijl de VSX-1022 en VSX-1122, 7 kanalen bieden voor de home cinema fan die meer eist. Interessante features in de 2012 line-up zijn Apple’s AirPlay en de AV Navigator voor een interactieve setup.

Pioneer VSX-522

Het instapmodel voor 2012 is de VSX-522. Dit model beschikt over 5 luidsprekeraansluitingen met een vermogen van 80 Watt per kanaal en één subwoofer uitgang. Verder krijg je onder meer vier HDMI aansluitingen met 3D en ARC ondersteuning, een optische en een digitaal coaxiale audio-ingang, een USB poort aan de voorzijde en ondersteuning voor FLAC/WAV bestanden tot 192Hz/24-bit. De adviesprijs in de VS is gezet op 249 dollar.

Pioneer VSX-822

De VSX-822 is net een stapje hoger dan de VSX-522 maar biedt nog steeds een 5.1-kanaals opstelling en 80 Watt aan vermogen. Verder krijg je zes HDMI aansluitingen met 3D en ARC ondersteuning, een ethernet-aansluiting voor integratie in je thuisnetwerk, bediening van de receiver middels je iPad of iPhone, een USB poort met meegeleverde USB kabel voor Apple iOS devices, Apple’s AirPlay voor streaming van muziek vanaf een iOS apparaat, DLNA voor streaming vanaf een PC of laptop, en streaming middels Bluetooth wanneer een optionele adapter gekocht wordt. Ook beschikt de VSX-822 over een On-screen interface wanneer je de receiver middels HDMI op je TV aansluit. De adviesprijs in de VS is 379 dollar.

Pioneer VSX-1022

De VSX-1022 is grotendeels te vergelijken met de VSX-822 maar biedt 7 kanalen in plaats van 5 kanalen. Daarnaast krijg je de mogelijkheid SD materiaal te laten upscalen naar een 1080p resolutie (alleen via HDMI) De prijs voor dit model is in de VS 449 dollar.

Pioneer VSX-1122

Het topmodel van deze ‘budget’ reeks is de VSX-1122. Het grote verschil met de andere modellen zit in de 7.2-kanaals opstellingsmogelijkheid, het vermogen van 90 Watt per kanaal, de toevoeging van twee extra digitale audio-ingangen, de mogelijkheid om een tweede zone te gebruiken, de toevoeging van de AV Navigator voor een interactieve setup middels PC of iPad, en het gebruik van een optionele Wifi adapter om draadloos verbinding te maken met je thuisnetwerk. De Amerikaanse adviesprijs voor dit model is 599 dollar.

Pioneer Benelux heeft de beschikbaarheid en prijzen van deze modellen niet nog bekendgemaakt maar daar zullen we binnenkort meer over horen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.