Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-NR717 en TX-NR818 home cinema receivers

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2012, 13:05 CategorieReceivers

Onkyo heeft vandaag twee nieuwe home cinema receivers aangekondigd in de vorm van de TX-NR717 en de TX-NR818. Beide modellen zijn voorzien verschillende netwerk functies, een krachtige versterker, THX certificering voor een hoogwaardige home cinema kwaliteit en 7.2-kanaals luidsprekeraansluitingen. 

Onkyo TX-NR818 en TX-NR717

De TX-NR818 is het topmodel en beschikt dan ook over de geavanceerde Audyssey MultEQ XT32 room acoustic correction techniek. Daarbij heb je de mogelijkheid je home cinema setup uit te breiden met hoogte en breedte kanalen middels de DTS Neo:X, Dolby Pro Logic IIz en Audyssey DSX technieken. De toevoeging van extra luidsprekers moet zorgen voor een nog indrukwekkendere home cinema surround ervaring. De TX-NR717 beschikt over Audyssey DSX voor breedte kanalen en Dolby Pro Logic IIz voor hoogte kanalen.

Een andere nieuwe features is de Mobile High Definition Link HDMI poort die het mogelijk maakt om je smartphone middels HDMI op de receiver aan te sluiten. Vervolgens kun je met hoge snelheid HD videobestanden weergeven op je TV, met maximaal 7 kanalen aan surround sound geluid. 

De twee nieuwe receivers zijn ook uitgerust met de nieuwe InstaPrevue techniek welke thumbnails weergeeft van alle via HDMI aangesloten bronnen. Op deze manier wordt het makkelijker te zien wat welke bron afspeelt en kun je eenvoudiger schakelen tussen de bronnen.

Wat betreft de beeldtechnieken beschikt de TX-NR818 over een dual-core engine met een HQV Vida VHD 1900 processor. Hiermee wordt SD video volgens de fabrikant in hoge kwaliteit omgezet naar 1080p materiaal. Mocht je al een 4K (Quad HD) display hebben kun je HD materiaal middels de Marvell processor laten omzetten naar 4K materiaal. Daarbij beschikt de TX-NR818 over ISF kalibratie waardoor je de beeldkwaliteit helemaal naar wens kunt instellen.

Beide receivers zijn THX Select 2 gecertificeerd en bevatten een verbeterde WRAT versterker technologue van Onkyo. Beide modellen beschikken over Burr-Brown 192 kHz/24-bit DACs op alle zeven kanalen. De TX-NR818 heeft PLL jitter-cleaning circuits om de signaalkwaliteit nog verder te verbeteren.

Ook zijn beide receivers rijkelijk uitgerust met diverse aansluitingen. Zo krijg je acht HDMI ingangen (één voor en zeven achter) en twee HDMI uitgangen met 3D, ARC en HD audioformaten ondersteuning. Je kunt de receivers aansluiten op het internet via de ethernet poort of via een optionele Wifi adapter. Daarnaast bevindt zich aan de voorzijde een USB aansluiting voor het aansluiten van een iPod, iPhone of USB stick.

Net als op voorgaande modellen vind je ook op deze twee receivers toegang tot verschillende internet radiostations en streaming mogelijkheden. Denk hierbij aan Spotify en Simfy. Mocht je veel muziek op je computer hebben staan kun je deze eenvoudig streamen naar de receiver middels DLNA.

Ook kunnen beide modellen gebruikt worden om audio naar maximaal drie andere kamers in huis te sturen via de line-outputs. Daarnaast kun je de kanalen voor de achterluidsprekers gebruiken om muziek weer te geven in een andere ruimte. De weergave in andere ruimte kan, net als in de hoofdruimte, afgesteld worden middels de Onkyo remote applicatie voor iPhone of Android smartphones.

In de nabije toekomst zal Onkyo ook de UBT-1 USB Bluetooth Adapter introduceren om de communicatie tussen mobiele apparaten en de receivers nog eenvoudiger te maken. Ook komt er een nieuwe iOS remote applicatie die het mogelijk maakt muziek direct van een iPhone of iPod naar de receiver te sturen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.