Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

iTunes 1080p films van mindere kwaliteit dan Blu-ray

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2012, 19:17 CategorieBlu-ray

Sinds kort is het mogelijk films in 1080p (Full HD) kwaliteit te downloaden in de iTunes Store. Volgens apple is de kwaliteit van de films vergelijkbaar met Blu-ray en zijn ze ook nog eens een stuk goedkoper. Ars Technica nam de proef op de som en vergeleek een 1080p film uit iTunes met de Blu-ray versie van de film.

Voor de test werd de film 30 days of night gebruikt en de resultaten spraken helaas niet in het voordeel van iTunes. Hoewel de tekst en kleurweergave nagenoeg vergelijkbaar waren toonde de gecomprimeerde versie van iTunes minder kwaliteit in lichte en donkere delen van het beeld. In deze delen ontbrak detail dat wel op de Blu-ray versie te zien was en daarbij was er in donkere scenes banding zichtbaar bij de iTunes versie. Wil je dus de beste beeldkwaliteit dan ben je nog steeds aangewezen op een fysieke schijf. Maar, wil je niet teveel uitgeven door te huren en kom je niet graag buiten de deur dan zit met je iTunes films zeker goed. In iTunes betaal je gemiddeld 16,99 euro wanneer je een film koopt en 4,99 euro wanneer je een film huurt.

Bekijk voorbeelden van de vergelijking op de website van Ars Technica.

 • Delen:

Reacties

 1. Adrian
  15 maart, 2012 om 20:02

  “Maar, wil je niet teveel uitgeven en kom je niet graag buiten de deur dan zit met je iTunes films zeker goed”

  Niet eens met deze stelling. Films in HD kosten €16,99 terwijl je Blu-Ray’s tegenwoordig voor rond de €10 – €15 euro kan krijgen en dan heb je ook nog een schijf met een mooie hoes.

  • Martijn
   15 maart, 2012 om 20:10

   Klopt, heb je gelijk in. Heb er ‘huren’ even bijgezet. Daarbij; de nieuwste films zijn in de winkel ook gewoon nog 25-30 euro terwijl in iTunes 16,99 euro.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.