Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video on Demand wint aan populariteit

Geschreven door
Geplaatst op22 februari 2012, 12:26 CategorieOnderzoeken

Uit recent onderzoek van Stichting Filmonderzoek blijkt dat in 2011 ruim 1,3 miljoen Nederlanders naar films via Video-on-Demand diensten hebben gekeken, wat een stijging is van 38 procent van het aantal gebruikers ten opzichten van 2010. Met VOD kun je via het internet films direct naar een computer of een set-top box aangesloten op de TV streamen.

Vooral mannen zijn meer VOD gaan gebruiken en daarnaast is er een stijging onder scholieren, studenten en gepensioneerden. Maar ook bij de werkende beroepsbevolking blijft het gemak van VOD onverminderd populair. Grootgebruikers van VOD kijken het liefst naar de ‘serieuze dramafilm’, terwijl de incidentele VOD gebruikers een voorkeur hebben voor ‘actie’ en ‘komedie’. De Nederlandse film is bij beide groepen populair. De bioscoopsector hoeft vooralsnog niet bang te zijn voor vervanging, aangezien de VOD gebruikers ook regelmatig een bioscoop bezoeken.

De enquête is eind 2011 uitgezet in het wetenschappelijk onderzoekspanel van  CentERdata en door 1.881 respondenten ingevuld  (responspercentage van bijna 76%). Het onderzoek is representatief voor de Nederlandse bevolking ouder dan 16 jaar. Het onderzoek is via deze link in te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.