Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel introduceert compacte Cinebar 21 soundbar

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2012, 19:03 CategorieLuidsprekers

TV’s worden alleen maar dunner en met de komst van OLED gaan we zelfs richting een paar millimeter. Waar blijft het geluid dan? Niet meer in de TV maar in een apart home cinema systeem of een slanke soundbar. Teufel wil ook de platste TV’s voorzien van een hoogwaardig geluid en introduceert daarom de Cinebar 21 soundbar.

Mocht je een goed geluid bij je TV willen hebben maar geen kabels willen trekken voor een compleet 5.1 home cinema systeem dan is de Cinebar 21 van Teufel de ideale oplossing. Daarbij heb je ook geen AV receiver nodig en biedt de soundbar volgens Teufel een hoogwaardige audiokwaliteit. De Cinebar 21 beschikt over tweemaal 40 Watt aan vermogen, geproduceerd door twee 25mm dome tweeters en vier 75mm midrange speakers. Voor het nodige basfundament moet de de 120 Watt subwoofer met 165 mm woofer zorgen. Alles bij elkaar bespeelt de Cinebar 21 van 45 tot 20.000 Hz en bereikt een maximaal volume van 105 dB. Naast de versterker voor de hoge en middentonen bevat de subwoofer ook twee digitale ingangen en een anologe audio ingang. De soundbar is direct vanuit de doos te gebruiken, zonder extra apparaten.

Teufel heeft het aantal features op de Cinebar 21, in tegenstelling tot vele andere producten op de markt, beperkt gehouden. De aandacht is gegaan naar een klein aantal belangrijke features, zoals LipSync, Dolby Digital, DTS en Dolby Virtual Speaker. Deze laatste zorgt ervoor dat alleen met de soundbar en de bijbehorende subwoofer een surround geluid wordt geproduceerd dat dichtbij een echte 5.1 setup komt.

De Cinebar 21 set is zeer compact en daarom geschikt voor bijna elke woonkamer. De soundbar is minder dan 1 meter breed en 11 centimeter hoog. De subwoofer is met zijn 31 cm hoogte en 24 cm breedte ook gemakkelijk te plaatsen. De set is verkrijgbaar in het zwart en bevat bij levering een voetstuk voor de soundbar (de ingebouwde wandbeugel kan ook gebruikt worden voor montage aan de muur), de bijpassende subwoofer, een verbindingskabel voor beide componenten en een afstandsbediening voor keuze audiobron, volume en baslevel. Via een groot display in de voorkant van de behuizing verkrijgt de gebruiker bovendien informatie over alle functies van de Cinebar 21.

Meer informatie over de Cinebar 21 vind je op de website van Teufel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.