Samsung overweegt verzelfstandigen LCD TV afdeling

15 februari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-ES8000

Samsung maakt net als bijna alle grote TV fabrikanten de laatste tijd geen winst meer op LCD TV's. De markt is inmiddels zo verzadigd en vol dat er geen rendabele modellen meer geproduceerd kunnen worden. Om deze reden zou Samsung overwegen om haar LCD TV afdeling te gaan verzelfstandigen.

Een techniek waar het bedrijf wel zwarte cijfers in ziet is OLED. Tijdens de CES in januari toonde Samsung haar eerste OLED TV welke eind dit jaar op de markt moet verschijnen. De markt voor OLED TV’s is momenteel nog zeer klein en daarom valt er voor fabrikanten veel winst te halen. Een nieuwe techniek met flinke verbeteringen ten opzichte van LCD betekent natuurlijk een premieur prijskaartje. Ook Sony, LG en Panasonic zijn druk bezig met de ontwikkeling van OLED.

Samsung zou de bestaande LCD productielijnen willen omvormen tot OLED productielijnen om zo vol op OLED in te gaan zetten. De LCD activiteiten zouden vervolgens ondergebracht worden in een aparte onderneming zoals ook Sony onlangs gedaan heeft. Overigens heeft Samsung zelf nog niks bevestigd en zijn het nog geruchten.

Bron: Techradar

Reacties (0)