Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung niet bang voor komst Apple HDTV

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2012, 12:46 CategorieLcd en led tv's

Dat Apple met een eigen HDTV komt is nog helemaal niet zeker, maar mocht het bedrijf er een lanceren dan zal Samsung hier niet wakker van liggen. In een interview met Pocketlint laat manager Chris Moseley weten dat Samsung momenteel zo ver voorop ligt dat de fabrikant voorlopig niet bang is voor Apple’s pogingen de TV markt te betreden.

Moseley geeft aan dat hoewel het onduidelijk is in welk stadium te ontwikkeling van een Apple HDTV zich bevindt het wel duidelijk is dat Apple geen 10.000 personen in dienst heeft op de TV afdeling. Samsung werkt wel een zeer groot team aan de ontwikkeling van TV’s. Daarbij is volgens Moseley de beeldkwaliteit van TV’s nog steeds de belangrijkste factor bij aankoop van een TV en op dit gebied ligt Samsung de komende twee jaar voor op de concurrentie. Apple richt zich vooral op de interactieve mogelijkheden van een TV en de integratie met diensten als iTunes en de App Store. Natuurlijk is dit een mooie feature van de TV maar consumenten willen toch eerst een goede beeldkwaliteit.

Apple zal zelf geen LCD paneel fabriceren maar het uitbesteden aan een fabrikant als Sharp. Daarbij heeft Samsung, net als LG, Sony en Panasonic, veel geïnvesteerd in nieuwe technieken als OLED. Samsung zal dit jaar dan ook haar eerste 55 inch OLED TV op de markt brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.