Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert HW-E551 en HT-E8200 soundbars

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2012, 15:53 Categorie3D

De soundbar wint de laatste maanden behoorlijk wat aan populariteit. Voor 2012 zetten veel fabrikanten dan ook fors in op dergelijke compacte luidsprekersystemen die vaak ideaal zijn voor flatscreen TV’s. Vorige week lanceerde zowel Teufel als Panasonic nieuwe soundbar systemen en vandaag is het de beurt aan Samsung.

De HT-E8200 soundbar is speciaal ontwikkeld voor 46 inch LCD of plasma TV’s en beschikt over een glanzend zwart design. In het midden van de soundbar bevindt zich een 3D Blu-ray speler zodat je alles in één systeem hebt. Daarbij beschikt de HT-8200 over een draadloze 400 Watt subwoofer die overal in de kamer te plaatsen is. Verdere features zijn twee HDMI aansluitingen met ARC (Audio Return Channel) ondersteuning en 3D ondersteuning, een USB poort, toegang tot Samsung’s Smart TV platform van de Smart Hub interface en DLNA certificering voor het streamen van media binnen je thuisnetwerk.

Samsung HT-E8200

De HW-E551 soundbar is een iets simpele versie maar wel met een unieke feature. Zo kun je de soundbar in tweeën splitsen om zo twee verticale speakers te plaatsen in plaats van één horizontale speaker. Ook de HW-551 beschikt over een draadloze subwoofer, twee HDMI aansluitingen en een USB aansluiting. Middels Bluetooth is het bij beide systemen mogelijk om muziek van je tablet of smartphone direct over de luidsprekers af te spelen.

De twee soundbars moeten ergens in het tweede kwartaal op de markt verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.