Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung komt ook met kleinere OLED TV’s

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2012, 16:31 CategorieOled tv's

Samsung toonde tijdens de CES 2012 haar eerste OLED TV in de vorm van de 55 inch Super OLED TV. Eind dit jaar moet het model op de markt verschijnen maar het blijft niet bij het 55 inch formaat. Samsung heeft tegenover Techradar aangegeven vol in te zetten op OLED en binnen niet al te lange tijd ook kleinere modellen te lanceren.

Samsung heeft de 55 inch OLED TV vooral gebracht om een statement te maken. De OLED techniek is van groot belang voor de fabrikant, zeker nu de LCD afdeling niet rendabel meer is. 55 inch was volgens Samsung het grootste dat ze kon maken dus daarom werd de focus hierop gelegd. Voorlopig zal dit model ook alle aandacht krijgen maar de OLED serie zal de komende maanden wel uitgebreid worden.

OLED zal de komende jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de TV markt. De techniek zorgt voor helderdere beelden, een hoger contrast, diepere zwartwaarden en een scherpere weergave. Ook kunnen TV’s veel slanker geproduceerd worden dat dat nu het geval is bij LCD TV’s. Nadeel hiervan is dat de geluidskwaliteit, welke bij veel LCD TV’s al niet hoogstaand was, nog minder wordt, als het al mogelijk is luidsprekers in de behuizing te verwerken. Samsung ziet dit niet als probleem en geeft aan dat een extern audiosysteem dit kan verbeteren.

Het is nog niet bekend wanneer de eerste OLED TV’s, van Samsung of LG, op de Nederlandse markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.