Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung komt met eigen filmdienst voor Smart TV’s’

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2012, 19:31 CategorieLcd en led tv's

Uit de presentatie op de CES 2012 bleek al dat Samsung minder aandacht schenkt aan hardware en juist meer aan software en vandaag zijn geruchten opgedoken over een nieuwe dienst die Samsung wil lanceren om de consument van nog meer en betere content te kunnen voorzien.

Volgens bronnen van het Australische Smarthouse zou Samsung bezig zijn met de ontwikkeling van een Video on Demand filmdienst die geschikt moet zijn voor het complete assortiment aan Smart TVs, Galaxy smartphones en Galaxy tablets. In Australië heeft Samsung reeds een deal gesloten met een van de grootste filmverhuur bedrijven ter wereld, Blockbuster, maar ook in Europa en de VS zou Samsung met een video on demand dienst moeten komen.

We hoeven er ook niet lang op te wachten want volgens de bronnen moet de dienst nog voor de zomer verschijnen. Samsung zal middels de dienst diverse films en series, tegen betaling waarschijnlijk, via streaming aanbieden op mobiele apparaten en TV’s. Er zijn al verschillende Video on Demand diensten van digitale TV providers in Nederland en onlangs is ook Pathé haar eigen dienst gestart. Opvallend detail is dat Samsung momenteel de enige fabrikant is die de Pathé Thuis applicatie officieel mag aanbieden. In de VS is Netflix een zeer populaire streamingdienst.

Samsung heeft nog niet op dit bericht gereageerd maar mocht het allemaal kloppen zullen we snel genoeg iets horen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.