Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung begint productie 46 inch transparante LCD displays

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2012, 13:40 CategorieLcd en led tv's

Samsung toont al meer dan een jaar diverse transparante displays en Smart Windows op beurzen en shows, en na de lancering van een 22 inch transparant display is het nu de beurt aan een grootformaat display. Samsung begint deze maand de productie van 46 inch transparante LCD panelen welke vooral gericht zijn op de zakelijke en medische markt.

Het 46 inch LCD paneel heeft een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en een contrastratio van 4.500:1. Volgens Samsung is er veel interesse, vooral uit de hoek van witgoed fabrikanten, het bedrijfsleven en de medische wereld. Koelkasten zouden bijvoorbeeld een ideaal product zijn om te voorzien van een transparante voorzijde met informatie over de inhoud. Wanneer het 46 inch paneel een succes wordt zal Samsung de productie uitbreiden naar andere schermformaten.

Volgens onderzoeksbureau Display Bank zal de markt voor transparante displays de komende jaren flink groeien. In 2012 is de markt volgens het bureau 0.9 miljard dollar waard en zal groeien naar 87 miljard dollar in 2025.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.