Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung 55 inch Super OLED TV veel goedkoper dan 8.000 dollar’

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2012, 16:05 Categorie3D

Tijdens de CES 2012 presenteerde Samsung vol trots haar eerste 55 inch OLED TV die geschikt is voor massaproductie. De TV heeft de naam Super OLED TV meegekregen en zou eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt moeten verschijnen. Tijdens de presentatie wilde Samsung niks kwijt over de prijs van de OLED TV, maar nieuwe berichten geven aan dat het minder dan 8.000 dollar zal zijn.

Het feit dat het een OLED TV is en het feit dat het een 55 inch model is zouden de TV nogal prijzig kunnen maken. OLED TV’s die we tot op heden op de markt gezien hebben hadden een heftig prijskaartje en waren ook nog eens een stuk kleiner. Samsung gaf al aan flink op de kosten voor productie bespaard te hebben maar de eerste prijsindicaties van diverse media gingen al snel richting de 8.000 dollar. Volgens Samsung Electronics Austria-Switzerland-Slovenia is dit veel te hoog ingeschat.

Een woordvoerder laat tegenover OLED-Display weten dat de prijs van de 55 inch OLED TV, in Europa KE55ES9600 genaamd, veel lager zal liggen dan 8.000 dollar. De prijs zal volgens de woordvoerder eerder net iets boven de duurste LCD/plasma modellen van de fabrikant uitkomen. Kijkend naar deze prijzen zou de OLED TV wel eens richting de 3.000 euro kunnen gaan, wat een grote meevaller is. Mocht Samsung een dergelijk prijsniveau halen dan zal OLED snel door consumenten opgepakt worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.