Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Harman Kardon HKTS 20 luidsprekersysteem

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2012, 15:05 CategorieLuidspreker reviews

We krijgen de laatste tijd veel vragen over interessante luidsprekersystemen voor de gemiddelde home cinema set. Tijd dus voor een review van een systeem dan voor veel mensen qua formaat perfect is en ook nog eens een hoogwaardige geluidskwaliteit belooft; het Harman Kardon HKTS 20 luidsprekersysteem.

Qua specificaties doet de set absoluut niet onder voor concurrerende sets van onder meer Canton en KEF. De HKTS 20 beschikt over 4 satelliet speakers met een vermogen van 120 Watt, een 80mm midrange driver en een 13mm tweeter. De centre speaker heeft twee midrange drivers en één 19mm tweeter. De luidsprekers voor de voorzijde en achterzijde zijn voorzien van een geïntegreerde standaard en daarbij worden muurbeugels meegeleverd. De subwoofer heeft een vermogen van 200 Watt en is qua design perfect afgesteld op de satelliet luidsprekers.

Bij luidsprekers hoeven we vanzelfsprekend niet te kijken naar allerlei features en functies. Het gaat puur om de geluidskwaliteit. Deze keer hebben we de luidsprekers aangesloten op een SR5006 Marantz receiver met een vermogen van 100 Watt per kanaal. Daarbij hoort natuurlijk een Blu-ray speler met een actiefilm en wat muziek. 

Harman Kardon HKTS 20 – prestaties

De actiefilm is voorzien van Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio en beide formaten klinken absoluut overtuigend uit de HKTS 20. Dialogen zijn scherp en helder, effecten zijn overtuigend en indrukwekkend en ook details zijn goed hoorbaar. Toch lijken sommige details iets ondergesneeuwd te worden door luidere effecten. De subwoofer is zeer nauwkeurig en blijft niet doordreunen zoals sommige systemen. Wel mist het hier en daar net wat echte diepte in het geluid. Het is net of de subwoofer zich soms inhoudt om de buren tevreden te houden te houden. Verschillende geluiden zijn in surround modus goed van elkaar te onderscheiden en surroundeffecten uit worden niet te overheersend weergegeven. Hoge volumes zijn voor de set geen probleem; de centre speaker en satelliet speakers blijven ook bij hoog volume vrij van vervorming. Over het algemeen is het effect bij films vrij realistisch en goed maar hier en daar mist wat dynamiek en overtuiging.

Wat betreft muziek klinkt de HKTS 20 wat neutraal. Het gemis aan dynamiek en overtuiging dat die we ook terugzagen bij films is nog wat verder naar de achtergrond geschoven bij stereo muziek. Hetzelfde geldt wederom voor de bass. Deze mag op sommige momenten wat krachtiger, zonder aan nauwkeurigheid te verliezen. Het mag wat muziek betreft allemaal wat enerverender en spannender. Het mist simpelweg wat overtuiging. 

Harman Kardon HKTS 20 – conclusie

Kortom, de HKTS 20 is een compleet luidsprekersysteem met voldoende vermogen en kwaliteit maar mist hier en daar overtuiging en spanning. Het is absoluut een geschikt luidsprekersysteem voor de beginnende home cinema fan en zal ook zeker een grote verbetering zijn ten opzichte van de alles-in-één systemen van onder meer Samsung, Panasonic en LG. Het strakke en compacte design is voor meng huiskamer ook een groot voordeel. Daarbij weet de HKTS 20 zich moeiteloos aan te passen aan nagenoeg elke receiver of versterker.

Minpunten

 • Neutrale weergave van muziek
 • Overtuiging in het geluid mist hier en daar
 • Niet voor de geavanceerde home cinema gebruiker

Pluspunten

 • Fraai en compact design
 • Goede en dynamische audioweergave
 • Beter dan nagenoeg elk alles-in-een systeem
Homecinema Magazine
Beoordeling
8.010Martijn Chelproduct • Delen:

Reacties

 1. mark
  02 juli, 2012 om 13:21

  Zou je deze set kunnen combineren met de Samsung HT-E6500 All in one set?

  Mijn doel is zo voor een lagere prijs een betere set te maken dan de HT-E6750W.

  bedankt

  • Martijn Chel
   02 juli, 2012 om 14:42

   Nee, helaas is dat niet mogelijk. Een nadeel van alles-in-een sets is dat ze alleen werken met de daarvoor bestemde luidsprekers.

 2. peterpan
  08 juli, 2012 om 22:08

  Mijn maat heeft een harman kardon luidsprekerset in huis en ik moet zeggen dat ik niet onder de indruk ben van het geluid. Voor surround doeleinden is het misschien wel goed maar met het afspelen van audiofiele superaudio surround cd’s geeft het me geen kick.
  Ik ben wel een tijdje onder de indruk geweest van Harman van hun losse componenten( harman Kardon staat bij hun losse componenten bekend vanwege het hoge ampere en niet de vele watts).
  Zelf heb ik een tijdje gedraaid met Harman Kardon, van den Hull en Tannoy en daar kreeg ik echt een kick van! Maar de sets die ze tegenwoordig verkopen bij hun versterkers neigt voor mij naar plastic.
  misschien dat deze set wel wat meerwaarde geeft maar wat mijn superaudio surround cd’s betreft luister ik liever over een goed high end systeem.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.