Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic draait bijna 8 miljard euro verlies

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2012, 18:48 CategorieLcd en led tv's

We hebben het al vaker voorbij zien komen, maar nu is het ook middels cijfers bevestigd. Het gaat niet goed met Panasonic want het bedrijf verwacht aan het einde van dit boekjaar, dat eindigt op 31 maart, bijna 8 miljard euro verlies geleden te hebben. Eerder werd nog een verlies verwacht van 4 miljard euro dus er zijn harde maatregelen nodig.

Volgens Panasonic komt het grote verlies onder meer door de slechte verkoopcijfers van TV’s en smartphones. Daarnaast is Panasonic druk bezig met een reorganisatie waar al meer dan 2,5 miljard euro ingestoken is. Of dat nog niet genoeg is wijt Panasonic het verlies ook aan de financiële crisis in Europa waar we met zijn allen maar niet uit lijken te komen. De TV afdeling, een belangrijk segment voor Panasonic, is voor bijna alle fabrikanten momenteel een zorgenkindje. Panasonic wil weer winst gaan draaien op dit vlak door het plasma assortiment uit te dunnen en zich te gaan focussen op hoge kwaliteit en high-end features. Daarnaast wil Panasonic zich meer gaan richten op LCD en modellen van groot formaat op de markt brengen. De eerste tekenen hiervan zagen we al in de LCD TV line-up voor 2012.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.