Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo onthult 2012 line-up home cinema systemen

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2012, 18:13 CategorieHome cinema sets

Naast een viertal nieuwe AV receivers heeft Onkyo ook een nieuwe line-up home cinema systemen voor 2012 aangekondigd. De 2012 line-up bestaat uit de HT-S3505, HT-S4505 en HT-S6505 home cinema sets. Alle sets zijn uitgerust met een 5.1-kanaals luidsprekeropstelling en een volwaardige AV receiver.

De Onkyo HT-S3505 en HT-S4505  systemen zijn grotendeels te vergelijken maar bieden de keuze uit een alternatieve luidsprekerset, afhankelijk van voorkeur en budget. De HT-S6505 biedt daarnaast netwerk mogelijkheden, meer vermogen, betere luidsprekers en een uitgebreidere lijst aan features. Alle drie de systemen komen met de WRAT (Wide Range Amplifier Technology) technologie die ruis moet verminderen en de audiokwaliteit moet verhogen.

Ook beschikken alle sets over TI Burr-Brown 192 kHz/24-bit DACs op alle kanalen, een 32-bit DSP processing chip, HD audio ondersteuning, ARC (Audio Return Channel) ondersteuning, 3D ondersteuning en een onscreen display voor eenvoudige bediening. De receivers in de HT-S3505 en HT-S4505 sets beschikt over vier HDMI uitgangen en één HDMI uitgang, terwijl de HT-S6505 zes HDMI ingangen en één HDMI uitgang heeft.

Onkyo HT-S3505

Deze set bevat vijf satellietluidsprekers, een subwoofer en de HT-R358 home cinema receiver. Op de receiver bevindt zich aan de achterzijde een Universal Port voor een optionel iPod/iPhone dock of DAB+ tuner.

Onkyo HT-S4505

Bij deze set krijg je aan de voorzijde van de receiver een USB aansluiting voor directe verbinding met en iPod, iPhone of USB stick. Daarbij is de receiver voorzien van Audyssey 2EQ room acoustic correction voor automatische kalibratie in de ruimte. Audyssey’s Dynamic EQ loudness correction en Dynamic Volume moeten zorgen voor consistente prestaties wanneer geluidsniveaus plots verschillen. De subwoofer in deze set heeft een vermogen van 80 Watt.

Onkyo HT-S6505

Met dit home cinema systeem is het mogelijk je thuisnetwerk te verbinden met de receiver. Zo kun je muziek streamen van je PC naar het systeem, verschillende internet radiostations beluisteren en is er ondersteuning voor Spotify. Verder beschikt de HT-S6505 over de InstaPrevue techniek. Hiermee worden verschillende thumbnails op het scherm getoond waarin live weergegeven wordt wat er op andere middels HDMI aangesloten bronnen afgespeeld wordt. Je ziet dus live wat er weergegeven wordt op je Digital TV decoder wanneer je een Blu-ray film kijkt. Dit moet het schakelen tussen bronnen vereenvoudigen. 

Middels de Remote App van Onkyo is het mogelijk het complete systeem te bedienen met een iPhone of Android smartphone. Android gebruikers kunnen ook muziek vanaf een smartphone direct naar de receiver streamen. Mocht je in een andere kamer muziek van dezelfde bron willen horen kun je een extra systeem aansluiten op de Zone 2 line-out poort.

Wanneer deze home cinema systemen in Nederland verschijnen en tegen welke prijs is nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.