Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft toont Windows 8 preview op 82 inch touchscreen

Geschreven door
Geplaatst op29 februari 2012, 18:56 CategorieLcd en led tv's

Microsoft heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona vandaag een Consumer Preview gelanceerd van het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. Toch was dat niet het enige indrukwekkende aan de presentatie. Microsoft gebruikte namelijk een 82 inch touchscreen om Windows 8 op te tonen.

Het touchscreen, dat theoretisch input van zo’n 100 vingers tegelijkertijd kan verwerken, is gemaakt door een bedrijf met de naam Perceptive Pixel en wordt ondermeer gebruikt door CNN. Opvallend is hoe snel de reactie van het touchscreen is op de vinger-input. Het lijkt bijna alsof je de objecten op het scherm daadwerkelijk beweegt middels je vingers wat vooral komt doordat er bijna geen ruimte tussen je hand en het beeld zit. De TV is aangesloten op een simpele PC welke draait op de Windows 8 Consumer Preview versie.

Meer informatie over Windows 8 en de Consumer Preview (welke nu te downloaden is) vind je hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.