Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Eigenaar UPC wil overname Ziggo’

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2012, 19:11 CategorieDigitale tv

Het zou zomaar eens kunnen dat we binnenkort maar één grote (digitale) TV provider in Nederland hebben. Volgens bronnen van De Telegraaf zou de eigenaar van UPC, Liberty Global, namelijk plannen hebben om Ziggo over te nemen en het grootste deel van de Nederlandse kabelmarkt in handen te krijgen.

De eigenaren van Ziggo zouden al langer plannen hebben voor een verkoop maar dan middels een beursgang. Wanneer Liberty Global de kabelmaatschappij overneemt is dit van de baan. Wel zou Liberty Global flink in de buidel moeten tasten want Ziggo zou naar verluid zo’n 8 miljard euro waard zijn. Door de hoge prijs werd verwacht dat strategische kopers geen interesse zouden hebben.

De eigenaar van UPC is niet alleen groot in Nederland maar ook in andere Europese landen. Zo is het bedrijf aanwezig in Polen en Duitsland en doet het regelmatig overnames. Naast de vraag of Liberty Global echt een bod uitbrengt op Ziggo is er de vraag of de Nederlandse Mededingingsautoriteit ermee akkoord gaat dat Liberty Global nagenoeg de hele markt in handen krijgt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.