Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha YAS-101 soundbar verschijnt in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2012, 18:38 CategorieLuidsprekers

Tijdens de IFA 2011 presenteerde Yamaha een hoop nieuwe audioproducten, waaronder de elegante YAS-101 soundbar. De soundbar moet vooral het matige geluid wat uit de meeste flatscreen TV’s komt flink verbeteren en volgens de fabrikant zelf een optimale home cinema ervaring verzorgen. Inmiddels is de YAS-101 soundbar ook in Nederland te koop.

Door de steeds slanker wordende TV’s wordt het voor fabrikanten steeds lastiger om een fatsoenlijk geluid neer te zetten. Toch willen sommige consumenten geen uitgebreid home cinema systeem met meerdere luidsprekers maar iets slanks dat bij de TV past. De YAS-101 is hiervoor de oplossing. Het is een complete soundbar met geïntegreerde subwoofer en speakers aan elk uiteinde om de audio door de kamer te verspreiden. De sounbar beschikt over twee 2-1/2 conische luidsprekers met een dual-driver (drie inch) subwoofer, aangestuurd door een digitale versterker met een vermogen van 120 Watt. De soundbar is met een afmeting van 11 bij 89 bij 12 cm zeer slank en past bij nagenoeg elke flatscreen TV.

Hoewel (hoogwaardige) soundbars over het algemeen op een redelijk hoog prijsniveau liggen kan het volgens Yamaha een stuk goedkoper, en dit natuurlijk zonder in te leveren op de kwaliteit. De YAS-101 is namelijk te koop voor een adviesprijs van 239 euro.

Bron: Hifi  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.