Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

THX komt met certificering voor compacte luidsprekersystemen

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2012, 18:47 CategorieHome cinema sets

THX heeft een nieuw certificaat in het leven geroepen voor luidsprekersystemen die bedoeld zijn voor de kleinere ruimten. Met dit certificaat moet de kwaliteit gewaarborgd blijven en de standaarden verhoogd worden. Tot op heden was de THX certificering gericht op kamers die maximaal 60 vierkante meter groot zijn, maar natuurlijk heeft niet iedereen deze ruimte.

Het THX Compact Speaker System certificering programma is gericht op systemen die ontworpen zijn voor kamers die maximaal 30 vierkante meter groot zijn. Daarbij mag de typische luisterafstand niet meer zijn dan 2,5 meter. Het certificaat kan gegeven worden aan luidsprekersystemen met met verschillende opstellingen, zoals 2.1 systemen, 5.1 systemen en 7.1 systemen. Om een THX certificaat te krijgen moeten de systemen aan verschillende voorwaarden voldoen, waaronder een hoge output en minimale vervorming voor een nauwkeurige weergave, een geoptimaliseerd luisterveld, een lage frequentiesysteem voor consistente en realistische weergave, en een perfecte balans tussen de hoge, midden en lage tonen. Daarnaast moet het systeem passen bij huidige en toekomstige THX Select2 Plus or Ultra2 Plus Certified AV receivers.

De eerste luidsprekersystemen met een THX certificaat worden binnenkort al op de markt gebracht. Ook bestaande systemen kunnen alsnog een certificaat krijgen. Een volledige uitleg van het certificaat en alle voorwaarden waaraan luidsprekers moeten voldoen vind je op de website van THX.

Bron: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.