Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert EX650 en EX550 LCD TV’s voor 2012

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2012, 13:55 CategorieLcd en led tv's

Sony introduceert voor 2012 vier nieuwe LCD TV series; de HX850, HX750, EX650 en EX550. De eerste twee series zijn voorzien van 3D weergave en de laatste twee series zijn normale 3D TV’s. Allen modellen moeten volgens Sony nog beter zijn in de weergave van HD beelden, beschikken over een nieuw design en maken gebruik van Sony’s Internet TV platform met nieuwe applicaties en mogelijkheden. Meer informatie over de 3D LED TV’s series vind je in dit artikel.

De intelligente beeldverbeteringstechnologie X-Reality is ook in de 2D series verwerkt en herkent een gezicht op het beeld en signaleert wanneer een achtergrond meer detail nodig heeft en past het beeld daarop automatisch aan. Ook identificeert de technologie welk soort content je aan het kijken bent: digitale TV, een online video, een foto, een DVD of Blu-ray Disc. Hierop wordt het beeld wordt aanpast.

Connectiviteit

Connectiviteit is een belangrijk element van de nieuwe Sony TV’s. Ze hebben allemaal geïntegreerde Wifi en het Sony Entertainment Network blijft continu groeien met meer kanalen, nieuwe apps en diensten. Ook wordt er continu meer on-demand films en muziek toegevoegd. Met Intelligent Connect en Wifi Direct kunnen eigen video’s via het thuisnetwerk op TV weergegeven worden. Met de ‘throw’-functie kan je foto’s en muziek direct op je tv “gooien” of een webpagina die je bekeken hebt “catchen” en deze met je meenemen.

Sony EX550

Milieuvriendelijk

In de nieuwste LED TV’s wordt de Scene Optimised Energy Saving technologie met Local en Frame Dimming gecombineerd. Dankzij deze efficiënte vorm van achtergrondverlichting wordt 15 tot 20% energie bespaart zonder aan helderheid, contrast of beeldkwaliteit te moeten inboeten. In vergelijking met vorige modellen verbruiken de TV’s 40% minder stroom. De meeste van de nieuwe modellen kregen het energielabel A+ en A Europees energie-efficiëntie label mee.

Sony EX650

 •  X-Reality
 • Motionflow XR100Hz
 • Full HD 1080
 • Sony Entertainment Network
 • Geïntegreerde Wi-Fi
 • Elegante voet
 • Energie-efficiëntielabel A+ (46”) en A (40” en 32”)

Sony EX550

 • X-Reality
 • HD Ready
 • Sony Entertainment Network
 • Geïntegreerde Wi-Fi
 • Elegante voet
 • Energie-efficiëntielabel B

Modellen en beschikbaarheid

Hieronder vind je de modellen die Sony in Nederland zal lanceren.

EX650-reeks – zwart
KDL-46EX650: mei 2012
KDL-40EX650: april 2012
KDL-32EX650: mei 2012

EX550-reeks – zwart
KDL-26EX550: april 2012 (ook beschikbaar in wit)
KDL-22EX550: april 2012

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.