Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp introduceert 80 inch interactief touch Whiteboard

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2012, 15:12 CategorieLcd en led tv's

Sharp heeft vandaag tijdens de Integrated Systems Europe (ISE) beurs in Amsterdam een aantal nieuwe professionele monitoren, waaronder een interactief whiteboard van 80 inch, geïntroduceerd. Volgens de fabrikant gaat het niet om een samengesteld product, maar een product dat specifiek ontwikkeld is als interactief whiteboard.

Door de specifieke ontwikkeling zit de touch-herkenning korter op het scherm, heeft de monitor een elegante omlijsting en zijn de helderheid en warmteafgifte volgens Sharp beter afgestemd op het gebruik als interactief whiteboard. Middels de geavanceerde touch-techniek is het mogelijk vloeiende en snelle handschriftondersteuning te bieden. In combinatie met de interactieve pen en speciale Pen-software is dit interactieve whiteboard voor zowel ervaren als onervaren gebruikers toegankelijk. De software kan daarnaast geïntegreerd worden met Sharp’s netwerkprinters en netwerkscanners, zodat tijdens een meeting, training of les zowel papieren als digitale documenten gebruikt kunnen worden. Dankzij de multitouch-functionaliteiten van Windows7 werkt deze monitor samen met de inkttoepassing van Microsoft Office.

Professionele monitoren

Sharp introduceert naast dit prototype touch-monitor haar nieuwe lijn professionele monitoren. De blikvangers tijdens de ISE zijn de PNA-601 en PN-V602 met een lichtopbrengst van 2000 en 1500 cd/m2. Dankzij de hoge lichtintensiteit zijn deze monitoren ook bij direct zonlicht goed zichtbaar en daardoor bijzonder geschikt voor semi-outdoor gebruik.

De nieuwe touch-monitoren worden op de ISE gedemonstreerd met een speciale videowall waarin acht exemplaren van de PNV-602 verwerkt zijn. De geïntegreerde local dimming techniek zorgt ervoor dat een nog hoger contrast en helderdere beeldweergave bereikt wordt, door de LED’s in het LCD-scherm automatisch aan of uit te schakelen. Hierdoor verbetert volgens Sharp niet alleen de beeldkwaliteit maar wordt tevens een energiebesparing van 30 tot 40 procent ten opzichte van andere professionele monitoren gerealiseerd.

Bron: Sharp

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.