Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert N-50 en N-30 netwerk audiospelers

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2012, 13:59 CategorieMediaspelers

Pioneer introduceert twee nieuwe netwerk audiospelers in Nederland in de vorm van de N-50 en N-30. Beide apparaten ondersteunen AirPlay van Apple en bieden ondersteuning voor verschillende bronnen en bestandsformaten zoals hogeresolutie-audio van 192 kHz/24 bit. Met de netwerk audiospelers kun je muziekbestanden spelen vanaf elke denkbare opslaglocatie (PC, NAS, HDD, iPod/iPhone/iPad of USB) en naar internet radio luisteren.

De N-50 en N-30 zijn voorzien van een tijdloos design. Het aluminium frontpaneel is voorzien van een 2.4 inch kleurendisplay en minimalistische bedieningsknoppen. Beide netwerk audiospelers zijn DLNA gecertificeerd en kunnen omgaan met bestanden als 192 kHz/24 bit FLAC, WAV-bestanden, gekopieerde nummers van CD’s,mp3 en MPEG-4 AAC geluidsbestanden.

Voor een realistische geluidsweergave zijn de spelers uitgerust met een High-Accuracy Master Clock die tijds-fouten minimaliseert. Beide spelers beschikken over een USB-poort aan de voorzijde zodat muziek op een iPod, iPhone of iPad meteen gespeeld kan worden terwijl het apparaat wordt opgeladen. Je kunt ook PC audiobestanden afspelen die op een USB-stick zijn opgeslagen, zoals hoge resolutie FLAC- en WAV-formaten. Voor een nauwkeurige en optimale weergave zijn de modellen volgens Pioneer met de grootste zorg ontworpen. Daarbij biedt het ingang/uitgang ontwerp het kortst mogelijke signaalpad en bevinden de kanalen en aansluitpunten van de analoge L/R-uitgang zich ver van elkaar.

De nieuwe N-50 integreert een asynchrone USB DAC waarmee een rechtstreekse USB-verbinding met een pc mogelijk is zonder gebruik van het thuisnetwerk. De signaaloverdracht gebeurt aan de hand van de USB overdrachtsmodus die jitter elimineert. Andere verbeteringen aan de N-50 bestaan uit de Auto Level Control voor consistente volumeniveaus tussen tracks en de Sound Retriever-technologie van Pioneer voor een betere geluidskwaliteit van gecomprimeerde muziekformaten. De N-50 is uitgerust met Hi-bit 32-audioverwerking die de ingangssignalen uitbreidt en zo een natuurlijke en analoge golf creëert. Ook is de N-50 voorzien van geselecteerde componenten en ontwerpdetails zoals een dubbellagig frame, geïsoleerde digitale/analoge stroomtoevoer met twin transformatoren en vergulde aansluitingen.

Zowel de N-50 als de N-30 zijn compatibel met de, ControlApp van Pioneer, Bluetooth, Air Jam en Draadloos LAN (via een optionele AS-WL300 draadloze LAN-omzetter).

De Pioneer N-30 en N-50 netwerkaudiospelers zijn verkrijgbaar in zwart en zilverkleur voor een prijs van respectievelijk 449 euro en 649 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.