Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic 2012 Smart Viera TV’s met interactieve apps

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2012, 17:41 CategorieLcd en led tv's

Niet alleen LG is flink bezig met de ontwikkeling van haar Smart TV platform, ook Panasonic schenkt er in 2012 veel aandacht aan en komt met een aantal nieuwe features. Zo wil de fabrikant haar Smart TV’s in bestaande ecosystemen voor smartphones en tablets integreren om het delen van content eenvoudiger te maken.

Zoals vorig jaar tijdens de IFA 2011 al aangegeven zal Panasonic de Smart TV’s vanaf nu aanduiden met Smart Viera TV’s, wat eigenlijk een totaalconcept is waarbij de Smart TV functies en het gebruiksgemak voor consumenten centraal staat. Het gebruiksgemak moet vooral een boost krijgen doordat de integratie met de twee populairste platformen voor mobiele apparaten, Android en iOS. Met speciale apps voor beide platformen wordt het eenvoudig content te delen met je TV en ook de bediening van je TV kan via deze applicaties lopen. Zo kunnen games uit de Smart Viera Market gespeeld worden met controls van de Remote applicatie voor smartphones en tablets.

Daarnaast kan een tablet als tweede scherm gebruikt worden met een applicatie als MySpace. Gebruikers kunnen op de tablet door een bibliotheek aan films en muziekvideo’s bladeren en wanneer de keuze gemaakt is deze op TV weergeven. Op de tablet verschijnt vervolgens achtergrondinformatie over de gekozen video. Naast MySpace is ook Flixter een nieuwe applicatie. Hiermee is het mogelijk de digitale kopie van een gekochte Blu-ray Disc of DVD te bekijken en te delen met maximaal zes anderen. 

Om de Smart TV’s zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken levert Panasonic bij de vlaggenschip modellen een speciale Touchpad remote. Middels deze afstandsbediening, welke beschikt over een touchpad zoals we kennen van een laptop, moet navigatie in menu’s en binnen de Smart Viera portal een stuk intuïtiever worden. 

Bekijk de complete 2012 LCD/LED TV line-up van Panasonic in dit artikel. De plasma TV line-up voor 2012 vind je in dit artikel.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.