Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Panasonic en Sony werken aan OLED TV’s

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2012, 15:48 CategorieOled tv's

Tijdens de CES 2012 toonden Samsung en LG hun eerste 55 inch OLED TV’s die geschikt zijn voor massaproductie. De twee fabrikanten kregen heel wat positieve reacties op de modellen, vooral over het design en de indrukwekkende beeldkwaliteit. Sony en Panasonic, ook twee grote TV fabrikanten, hadden geen OLED modellen meegenomen maar geven wel aan met de techniek bezig te zijn.

Sony en OLED

Begin deze maand bereikten ons berichten dat Sony compleet uit de OLED TV consumentenmarkt gestapt was, maar tijdens de CES 2012 benadrukte Sony wel degelijk bezig te zijn met de ontwikkeling van OLED modellen. Toch stond er op de CES geen OLED model maar een zogenaamde Crystal LED TV. Deze nieuwe techniek zou naast de OLED TV techniek ontwikkeld worden. 

Hoe zit het nu? Sony heeft vorig jaar bekendgemaakt haar LCD TV productie onder te brengen in een nieuw bedrijf, Japan Display. Dit bedrijf wordt gevormd door Sony, Toshiba, Innovation Network Corporation of Japan en Hitachi. Dit bedrijf, waar Sony voor 10 procent eigenaar van is, is inderdaad nog bezig met de ontwikkeling van OLED TV’s. Sony zelf is bezig met de ontwikkeling van Crystal LED TV’s. Wanneer er OLED TV’s van Japan Display verschijnen zal dit waarschijnlijk ook niet onder de naam van Sony gebeuren.

Panasonic en OLED

Na alle aandacht die de Samsung en LG OLED TV’s afgelopen dagen kregen was Panasonic snel met een reactie om ook wat aandacht te krijgen. Panasonic’s president Fumio Ohtsubo bevestigde tegenover Reuters dat de fabrikant wel degelijk bezig is met de ontwikkeling van OLED TV’s maar dat de CES 2012 net te vroeg kwam om daadwerkelijk iets te laten zien. Wel geeft Fumio Ohtsubo aan dat wanneer Samsung en LG hun modellen dit jaar op de markt brengen, Panasonic zal zorgen dat ze niet te laat is.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.