Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Meer details en foto’s LG’s 55 inch OLED TV

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2012, 12:42 Categorie3D

Eind vorig jaar kondigde LG haar eerste 55 inch OLED TV al aan en nu heeft de fabrikant, vlak voor de CES 2012, meer details en een aantal nieuwe foto’s gepubliceerd. Zo is de TV niet 5mm maar zelfs 4mm dun en weegt het 55 inch gevaarte maar 7,5 kilo. Daarbij beschikt de TV over 3D weergave en een speciale vier-kleuren techniek die moet zorgen voor natuurgetrouwe kleuren bij wijde kijkhoeken.

In plaats van de rood, groen en blauwe pixels die we kennen heeft LG een speciale witte pixel toegevoegd. Samen met een kleurenfilter moet de kleurconsistentie gewaarborgd blijven bij wijde kijkhoeken. LG zegt zelfs de meest natuurlijk kleuren ooit te kunnen weergeven. Een belangrijk element van de TV is dat de kosten voor de productie van OLED panelen flink verlaagd zijn en de TV dus betaalbaar wordt voor consumenten. Volgens DisplaySearch zal de prijs van de LG TV in eerste instantie rond de 8.000 dollar liggen maar zal de prijs richting eind 2013 dalen tot 4.000 dollar of minder.

De 55 inch OLED TV moet eind 2012 in de VS verschijnen. Of de TV ook naar Europa komt is niet bekend. Meer afbeeldingen en wellicht video’s van de 55 inch OLED TV zullen we volgende week tijdens de CES 2012 zien.

Bron: PCWorld

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.