Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG start OLED TV massaproductie in juli

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2012, 14:58 Categorie3D

Tijdens de CES 2012 toonde LG haar eerste 55 inch OLED TV die geschikt zou zijn voor massaproductie. Tot op heden was nog niet bekend hoe LG exact zou gaan inzetten op OLED maar vandaag tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers is er meer duidelijk geworden. Zo start de massaproductie van OLED panelen in juli.

De fabriek waar de OLED TV’s geproduceerd zullen worden heeft een capaciteit van zo’n 48.000 panelen maar LG zal niet gelijk deze aantallen gaan produceren. In eerste instantie zal de fabrikant ongeveer 8.000 panelen per maand produceren. Gedurende deze periode wordt er gekeken of een investering in een grotere productielijn voor 2013 verstandig is.

De OLED TV die LG tijdens de CES 2012 toonde heeft de naam 55EM960V meegekregen en beschikt onder meer over een design van maar 4mm dik, passieve 3D weergave, een Full HD resolutie en een gewicht van 7,5 kilogram. Het is niet duidelijk of LG exact dit model zal gaan produceren voor de consumentenmarkt en ook is het nog afwachten wat de prijs dan zal zijn.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.