Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt met Smart ThinQ technologie voor huishoudelijke apparatuur

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2012, 17:03 CategorieAlgemeen

Op de CES 2012 beurs in Las Vegas demonstreert LG de Smart ThinQ technologie van haar huishoudelijke apparatuur. Hierdoor kunnen verschillende apparaten in huis, bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten, bediend worden vanaf je smartphone of Smart TV. Smart ThinQ biedt de consument volgens LG een comfortabele en gemakkelijke manier om het huishouden te doen, plus de mogelijkheid om energie te besparen. 

LG heeft de connectiviteit in het hele huis sterk verbeterd”, vertelt Bas Tulner, Head of Productmarketing bij LG Electronics Benelux. Door nieuwe mogelijkheden te creëren op huishoudelijk gebied, zoals de optie om de wasmachine te bedienen via je tv of je smartphone, stelt LG de consument in staat om het huishouden opnieuw vorm te geven.”

Middelpunt van de slimme technologieën is de Smart Manager, een compleet voedselmanagementsysteem: Je kunt het LCD scherm van de koelkast of smartphone gebruiken om te kijken welke voedingsmiddelen de koelkast bevat, waar ze liggen en tot wanneer ze houdbaar zijn. Met de “Go Shopping” knop wordt automatisch een boodschappenlijst aangemaakt, die manueel bewerkt kan worden. De producten kun je rechtstreeks vanaf het LCD scherm van de koelkast of hun smartphone online bestellen. Daarnaast kunnen consumenten huishoudelijke apparaten bedienen en de status checken via smartphone en televisie en nieuwe programma’s of software downloaden. Hiermee is het apparaat volledig up to date, zonder dat er een nieuw product gekocht hoeft te worden.

Energieverbruik bijhouden op pc of smartphone

LG heeft een compleet thuisnetwerk weten te creëren met HeMS (Home Energy Management System). Zo kun je het energieverbruik van hun slimme apparatuur bijhouden op hun smartphone of computer. Je kunt zelfs je gebruik aanpassen om zo energie en dus geld te besparen. Ook is de ‘slimme’ apparatuur van LG klaar voor Smart Grid toepassingen. Zodra lokale nutsbedrijven Smart Grid toepassingen mogelijk maken, kunnen consumenten hun apparatuur zo instellen dat ze elke dag profiteren van de beste energietarieven.

LG zal haar slimme huishoudelijke ThinQ apparaten afhankelijk van de consumentenvraag per land beschikbaar maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.