Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG 2012 Smart TV’s: Spraakbesturing, delen en multitasking

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2012, 14:01 Categorie3D

LG heeft voor 2012 heel wat nieuwe producten gepland staan, waarvan de eerste modellen volgende week al verschijnen. Niet alleen de hardware van TV’s en Blu-ray spelers is vernieuwd; ook het Smart TV platform van LG heeft een flinke update gekregen. Volgens de fabrikant is het nieuwe platform sneller, slimmer en simpeler.

De 2012 Smart TV’s zijn nagenoeg allemaal voorzien van 3D weergave, wat voor LG nog steeds een speerpunt is, maar Smart TV functies worden voor consumenten steeds belangrijker. LG heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd in de nieuwe modellen, zoals dual-core processors voor multitasking, spraakbesturing, besturing middels gebaren, een nieuwe interface die nog intuïtiever moet zijn, een nieuwe geavanceerde Magic Remote afstandsbediening en SmartShare 2.0 voor het eenvoudig delen van bestanden.

LG’s nieuwe interface van het Smart TV platform heeft de naam Dashboard 2.0 meegekregen en brengt onder meer een groter en overzichtelijker homescreen met een flexibele structuur om de applicaties in te orderen. Volgens LG is het homescreen naar eigen smaak inte vullen voor een nog betere gebruikerservaring. De dual-core processor moet er daarnaast voor zorgen dat multitasking geen probleem is. Applicaties kunnen tegelijkertijd draaien en moeten vier keer zo snel openen als bij de voorgaande Smart TV modellen. Ook wordt het door de dual-core processors mogelijk geavanceerdere applicaties met betere graphics te ontwikkelen. 

De nieuwe Magic Remote afstandsbediening is een interessante toevoeging. Middels dit apparaat wordt de ‘normale’ bediening van de TV via de afstandsbediening vervangen (als je dit wilt) met onder meer gebaren en spraak. Daarnaast is het mogelijk met een soort cursor te werken door elementen op de TV aan te wijzen. Ook beschikt de Magic Remote over een scroll wheel dat de navigatie in de web browser en menu’s eenvoudiger moet maken. 

Het delen van content via DLNA kennen we natuurlijk al langer, maar LG voegt hier nu de Intel WiDi techniek aan toe. Middels deze techniek, welke geïntegreerd is in LG’s SmartShare 2.0, kun je content van mobiele apparaten naar de TV sturen zonder het gebruik van een bestaand Wifi netwerk. Ook beschikken de LG Smart TV’s over MHL (Mobile High Definition Link), een HDMI type waarmee het mogelijk is een mobiel apparaat te verbinden middels een HDMI kabel en content vanaf dit mobiel apparaat af te spelen op je TV.

Niet alle 2012 modellen beschikken over de nieuwe features. Alleen de LM960V en LM860V series beschikken over alle nieuwe Smart TV mogelijkheden.

Bron: FlatpanesHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.