Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lenovo lanceert K91 Smart TV met Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2012, 11:29 Categorie3D

Er gaan al tijdens geruchten over een eigen Smart TV van Lenovo en vandaag heeft de fabrikant tijdens de CES dan ook daadwerkelijk een nieuwe 55 inch Smart TV gepresenteerd. Opvallend is dat het qua specificaties meer lijkt op een smartphone of tablet dan op een echte TV. De K91, ook wel LeTV of IdeaTV genoemd, draait namelijk op het mobiele Android 4.0 Ice Cream Sandwich besturingssysteem.

Verder beschikt de 55 inch LCD TV over een, ook mobiele,  1.5GHz dual-core 8060 Snapdragon CPU van Qualcomm. De TV kan middels spraakbediening bestuurd worden en beschikt zelfs over een geïntegreerde 5 megapixel camera met gezichtsherkenning. Mocht de spraakherkenning en gezichtsherkenning niet lukken kun je de TV altijd nog bedienen middels een geavanceerde afstandsbediening met een touchPad, d-pad en bewegingssensor. Qua display zelf is de TV ook een hoogstandje. Zo is het mogelijk 3D materiaal weer te geven middels de 3D FPR technologie waar ook LG’s Cinema 3D TV’s over beschikken. Daarnaast krijg je LED achtergrondverlichting, een Full HD IPS display en een beeldtechniek van 240Hz.

Hands-on video Lenovo K91 TV

Lenovo heeft de Ice Cream Sandwich aangepast naar de eigen wensen en de naam ‘Sandwich’ meegegeven. De user interface bestaat uit drie belangrijke secties; voor normale TV programma’s, voor Video on Demand diensten en voor internet applicaties. Je krijgt toegang tot de Android Market en Lenovo’s eigen appstore voor het downloaden van applicaties. Andere specs zijn Wifi, 8GB aan intern opslaggeheugen, een SD card reader en eenvoudige integratie met Lenovo smartphones en tablets. Een prijs en lanceerdatum zijn nog niet bekend.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.