Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google TV komt naar Nederland, Sony lanceert hardware

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2012, 12:38 CategorieBlu-ray

Sony heeft tijdens de CES 2012 nieuwe hardware gelanceerd die gebruikmaakt van het Google TV platform. De NSZ-GS7 netwerk mediaspeler en de NSZ-GP9 Blu-ray speler kunnen op een TV aangesloten worden om Google TV te gebruiken en moeten dit jaar nog in Europa, en dus ook Nederland, verschijnen. Ook introduceert Sony een nieuwe afstandsbediening met tochscreen, keyboard en spraakbesturing.

De NSZ-GS7 netwerk mediaspeler en NSZ-GP9 Blu-ray speler zijn eenvoudig op een TV aan te sluiten waardoor je onder meer een grote assortiment aan applicaties, Video on Demand diensten de Google Chrome browser kunt gebruiken. Applicaties voor Google TV zijn te downloaden uit de Android Market. Dankzij de Picture in Picture functie hoef je niet te kiezen, tv-kijken, surfen of beide tegelijkertijd op hetzelfde scherm. De mediaspeler zal rond de 300 euro kosten, terwijl de blu-ray speler zo’n 200 euro zal kosten.

Hands-on Sony Google TV producten

“We geloven heel erg in ons sterke partnerschap met Sony voor Google TV. Consumenten hebben positief gereageerd op de Google TV software update in oktober en we kijken ernaar uit om in meerdere landen verschillende nieuwe toestellen aan de consument te kunnen aanbieden in 2012”, aldus Mario Queiroz, VP Product Management, Google TV.

De nieuwe afstandsbediening is uitgerust met een touchscreen voor gemakkelijke bediening enerzijds en een volledig toetsenbord met achtergrondverlichting voor hoge zichtbaarheid anderzijds. Daarnaast heeft de afstandsbediening een microfoon voor Voice Search (spraakbesturing), en 3-assige bewegingssensor voor games voor gemakkelijk en intuïtief gebruik.  Verder kan je met deze universele afstandsbediening de aangesloten TV, decoder of AV versterker bedienen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.