Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Google en LG werken aan Google Nexus TV’

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2012, 22:12 CategorieLcd en led tv's

LG presenteerde tijdens de CES 2012 deze week haar eerste met Google TV uitgeruste LCD TV, maar dat is slechts het begin. LG en Google zouden namelijk intensief samen gaan werken aan een heuse ‘Google Nexus TV’. Deze TV moet de standaard zetten voor andere fabrikanten en daadwerkelijk laten zien waar Google en Google TV toe in staat zijn.

Google heeft vorig jaar op eenzelfde manier de Galaxy Nexus smartphone in samenwerking met Samsung gemaakt. Deze smartphone was de eerste die voorzien was van het Android Ice Cream Sandwich platform en is dé te kloppen smartphone. Daarnaast zou Google volgens recente geruchten ook bezig zijn met een Nexus tablet. Volgens Bloomberg zijn er momenteel gesprekken gaande tussen Google en LG over deze samenwerking. Mocht het tot een akkoord komen krijg LG toegang tot de Google TV software voor optimalisatie met de hardware. Aan de andere kant mag Google zich bemoeien met de hardware die gebruikt wordt voor haar software.

Volgens Google zal het Google TV platform dit jaar pas echt doorbreken. Fabrikanten als Sony, Vizio en LG presenteerde afgelopen week Google TV producten en later dit jaar zal Samsung hetzelfde doen. Google verwacht dat in de zomer meer dan 50 procent van de nieuwe TV’s uitgerust is met het Google TV platform, wat gezien de in afgelopen week gepresenteerde modellen wat aan de hoge kant lijkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.