Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

73 procent Nederlandse huishoudens beschikt over Digitale TV

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2012, 15:28 CategorieDigitale tv

Inmiddels beschikt 73 procent van de Nederlandse huishoudens over digitale televisie op minimaal één van de aanwezige TV’s in huis. Dit blijkt uit de Media Standaard Survey die TNS NIPO uitvoert in opdracht van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken.

Het totale percentage digitale ontvangst is gestegen van 69 procent in de eerste helft, naar 73 procent in de tweede helft van 2011. Op het hoofdtoestel groeide dat percentage van 65 procent naar 68 procent. Het percentage huishoudens met een harddisk recorder is significant gestegen van 32 procent in de eerste helft, naar 36 procent in de tweede helft van 2011 en wordt voornamelijk veroorzaakt door een stijging in het aantal huishoudens waar een digitale ontvanger met harddisk aanwezig is. Dit percentage groeide van 13 procent naar 16 procent.

Het percentage huishoudens dat aangeeft internettoegang te hebben via het televisietoestel, groeide van 6 procent naar 8 procent in de tweede helft van 2011. Ongeveer 2-3 procent (1e/2e helft 2011) van 13-plussers kijkt minimaal één keer per maand naar televisieprogramma’s op mobiele telefoon.

Bron: Stichting KijkOnderzoek

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.