Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TV fabrikanten bereiden spraakgestuurde TV’s voor

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2011, 16:32 CategorieLcd en led tv's

Volgens een verslag van BusinessWeek zouden de meeste grote TV fabrikanten momenteel werken een spraakgestuurde TV’s om zo voorbereid te zijn op de komst van een Apple TV. Apple zou namelijk de Siri spraakherkenning techniek willen integreren in haar eerste TV poging die waarschijnlijk voor eind 2012 of begin 2013 op het programma staat. Onder meer Sony, LG en Sharp zouden zich hier nu op voorbereiden.

Deze fabrikanten zouden een eigen of gelicenseerde techniek willen verwerken in hun TV’s of in losse producten die op TV aangesloten kunnen worden. Volgend jaar zouden de spraakgestuurde producten massaal van de band rollen. Met een spraakgestuurde TV moet het mogelijk worden om via simpele zinnen of een woord de TV een actie te laten uitvoeren. Denk hierbij aan het wijzigen van kanaal, het volume aanpassen of de invoerbron veranderen. Deze techniek zou op termijn de afstandsbediening moeten vervangen.

Naast spraakgestuurde producten zouden fabrikanten volgens BusinessWeek ook werken aan interactieve afstandsbedieningen met touchscreens in plaats van knoppen.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.