Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert high-end Ultima 800 MK 2 stereo luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2011, 19:25 CategorieLuidsprekers

Teufel heeft vandaag een nieuw high-end stereo product gelanceerd in de vorm van de Ultima 800 MK 2 luidsprekers. Dit model is de opvolger van de begin 2010 gelanceerde Ultima 800 luidsprekers en bevat flink wat verbeteringen. De meest opvallende veranderingen zijn aan de buitenzijde te vinden met een puur wit pianolak afwerking. Daarnaast zijn de voetstukken gemoderniseerd.

Het industriële design bij de oudere variant viel volgens Teufel niet bij iedereen in goede aarde, dus de nieuwe Ultima 800 speaker is uitgerust met vernieuwde voetstukken van echt metaal. Een minder zichtbare, maar belangrijke cosmetische wijziging is doorgevoerd bij de af te nemen stoffen covers die ter bescherming van de drivers dienen. Deze zijn nu met magneten op de luidsprekers bevestigd. Mocht je de covers niet gebruiken dan zijn er, in tegenstelling tot de eerdere modellen, geen schroefgaten zichtbaar.

Akoestische verbeteringen

Veel belangrijker dan de cosmetische wijzigingen zijn natuurlijk de akoestische verbeteringen. Alle gebruikte drivers, van de 33 mm stoffen dome tweeter en de 100 mm titanen midrange driver tot en met de zes 170 mm carbon Rohacell sandwich woofers zijn verbeterd. Met name door het vernieuwde midrange chassis is de storingsfactor verder verkleind. Het frequentieverloop van de oorspronkelijke Ultima 800 is volgens de fabrikant nog rechtlijniger geworden en het afstralingsvermogen over het gehele spectrum is verder verbeterd.

In plaats van de gangbare en door concurrenten veelgebruikte bass reflex opening is de Ultima 800 MK 2, net als zijn voorganger, uitgerust met twee actieve en vier passieve elastische woofers, waarvan er drie naar achter gericht zijn. Hierdoor moet de speaker zeer stabiele bass geluiden produceren, zonder mid-range resonantie afkomstig uit de reflex pijp. Bovendien zijn de luidsprekers op deze manier eenvoudig op de akoestische wensen of ruimtelijke mogelijkheden af te stellen. De Teufel ingenieurs hebben in de Ultima 800 MK 2 namelijk een praktische Bass Alignment functie in gebouwd, die in vier stappen naar wens gereguleerd kan worden. Verder krijg je 350 Watt aan vermogen, een frequentiebereik van 40 – 27.000 Hz (-3 dB), een gevoeligheid van 87 dB bij 2,83 V/m, 3-kanaals opbouw en aansluitingsklemmen die hoogwaardige kabels tot 10 mm diameter kunnen vastklemmen.

Verkrijgbaarheid en prijs

De nieuwe Teufel Ultima MK 2 is per direct verkrijgbaar via de Teufel webshop en de setprijs is 2.999,99 euro. Meer informatie, waaronder technische specificaties is te vinden op de website van Teufel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.