Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung TV’s krijgen HbbTV ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2011, 14:15 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft deze week aangekondigd in 2012 de hbbTV techniek in haar TV series te zullen integreren. Deze techniek, al gebruikt door onder andere Toshiba en Loewe, is in principe een geavanceerde teletekst functie. Bij digitale kanalen kun je op het scherm extra informatie krijgen over programma’s, de TV gids bekijken en nieuws opvragen dat transparant over het beeld gelegd wordt.

In Frankrijk en Duitsland is de hbbTV techniek al breder geaccepteerd en verwerkt in meerdere Samsung TV’s. Nederlandse kanalen beginnen langzaam aan informatie te tonen via hbbTV. Zo voert de NPO tests uit via de satelliet en heeft Ziggo aangegeven binnenkort met tests te starten. De verwachting is dat begin volgend jaar meerdere omroepen zich hierbij zullen aansluiten. Of de hbbTV techniek middels een firmware update ook toegankelijk wordt voor reeds gelanceerde Samsung TV’s is niet duidelijk.

Gisteren maakte Samsung ook bekend een samenwerking aan te gaan met Pathé en de Pathé Thuis Video on Demand applicatie naar Samsung Smart TV’s te brengen.

Bron: Tweakers

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.