Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung ontwikkelt geavanceerd multitouch LCD paneel

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2011, 14:00 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft een nieuw soort touchscreen LCD paneel ontwikkeld dat nauwkeuriger moet werken dan pogingen we die we voorheen gezien hebben. Door middel van het plaatsen van optische sensoren in elke pixel is het display in staat tot 50 touch punten tegelijkertijd te verwerken. Je kunt dus met meerdere mensen op het paneel werken, zonder dat het display bewegingen door elkaar haalt.

Tot op heden waren capacitieve touchscreens vooral weggelegd voor kleine displays als smartphones en tablets. Het verwerken van de techniek in grotere displays brengt hogere kosten met zich mee en is een stuk lastiger. Pogingen om dit met infrarood sensoren op te lossen liepen eerder op niks uit. Door een optische sensor in iedere pixel te plaatsen heeft Samsung een zeer precies systeem ontwikkeld dat ook goedkoper is dan eerdere technieken. Volgens Samsung is de techniek vooral geschikt voor interactieve tafels op scholen en bij bedrijven. Daarnaast moet het mogelijk zijn het display aan te muur te hangen voor bijvoorbeeld presentaties.

Samsung is de productie van een 40 inch Full HD paneel met de naam SUR40 inmiddels gestart en zal het paneel in 2012 op de markt brengen.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.