Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Samsung HT-D6750W 3D home cinema systeem

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2011, 17:59 CategorieHome cinema reviews

Als je een uitgebreid home cinema systeem wilt hebben met alles erop en eraan dan zou de Samsung HT-D6750W het ideale systeem moeten zijn. Volgens Samsung moeten de verschillende audiotechnieken samen met de beste beeld verwerkingstechnieken zorgen voor de meest intense en indrukwekkende home cinema ervaring. Of dat ook zo is bekijken we in deze review.

De Samsung HT-D6750W is geen klein en compact home cinema systeem. Je moet de ruimte hebben om de vloerstaande luidsprekers kwijt te kunnen, maar daar moet je dan ook wel kwaliteit voor terug krijgen. Qua uiterlijk is het home cinema systeem zeer aantrekkelijk, zoals eigenlijk bijna alle producten van Samsung dit jaar. Alle luidsprekers en componenten hebben een zwarte afwerking meegekregen en passen in nagenoeg elk modern interieur. De Blu-ray speler beschikt, net als de BD-D7500, over een slot-in mechanisme waardoor er geen lade meer uit de speler geschoven komt.

Samsung HT-D6750W: specificaties

Zowel qua geluid als qua beeld ben je met de HT-D6750W volledig voorzien. Samsung noemt het een 7.1 systeem maar je krijgt maar 5 luidsprekers en een subwoofer. De twee frontspeakers bevatten wel een aparte driver die geluidseffecten richting het plafond sturen om zo een betere surround ervaring te bieden. De luidsprekers moeten volgens Samsung voorzien in de meest hoge en meest lage tonen en zo een dynamisch en levendig geluid bieden. Een mooie bijkomstigheid is dat de achterspeakers draadloos zijn zodat je geen gedoe hebt met lange kabels richting de achterzijde van de kamer. Hiervoor moet je wel de draadloze module in de huiskamer plaatsen, maar dat is een kleine concessie. Het systeem heeft volgens Samsung een totaalvermogen van 1.300 Watt, wat in de realiteit een stuk lager ligt.

De 3D Blu-ray speler dient natuurlijk voor het weergeven van video- en audiomateriaal maar is daarnaast ook een receiver, wat je niet bij veel home cinema systemen ziet. Er kunnen tot twee apparaten aangesloten worden op de twee HDMI ingangen. Daarnaast beschikt de speler over een USB ingang, analoge audio ingangen en een optische digitale ingang. Alle HD audioformaten worden vanzelfsprekend ondersteund en daarnaast kunnen de meeste soorten CD’s en DVD’s zonder problemen weergegeven worden. Ook biedt de speler ondersteuning voor bestandsformaten als AVCHD, DivX en MKV. 3D Blu-ray films worden in Full HD 3D weergegeven en 2D materiaal kan real-time omgezet worden naar 3D. Verder krijg je ingebouwd Wifi voor het streamen van media vanaf andere apparaten binnen je thuisnetwerk, Samsung Smart TV functies als AllShare en de Smart Hub voor het downloaden van applicaties.

Samsung HT-D6750W: beeldkwaliteit

De videokwaliteit van de HT-S6750 is nagenoeg gelijk aan die van de BD-D7500 Blu-ray speler waar we eerder een review van maakten. Vooral de details bij Blu-ray films zijn zeer indrukwekkend. De kleurweergave is natuurlijk en dynamisch en zwart waarden zijn zeer overtuigend. Ook in 3D weet de speler zich goed staande te houden, al lijkt hier en daar wat crosstalk aanwezig te zijn voor het getrainde oog. 2D naar 3D conversie is een leuke feature maar niet meer dan dit.

Samsung HT-D6750W: audiokwaliteit

De kwaliteit van de audio is aardig indrukwekkend. In een gemiddelde huiskamer wordt voldoende kracht gegenereerd om een vol en overtuigend geluid te bieden. Vooral de bass laat op een zeer positieve manier van zich horen. Sommige alles-in-één home cinema systemen hebben een bass die nogal overheerst en gewoon niet zuiver klinkt. Ook de hoge tonen klinken beter dan menig ander home cinema systeem, vooral door de 50Hz Super Tweeters die Samsung gebruikt. Hoge tonen zijn helder en scherp (niet te scherp). Het is alleen jammer dat de center speaker in het geheel niet helemaal meewerkt. Het is overduidelijk dat de techniek die hierin verwerkt zit niet dezelfde techniek is als in de andere speakers. Het verschil is hoorbaar, vooral wanneer er gesproken wordt.  Al met al wordt de audio toch overtuigend weergegeven maar hier en daar ontbreekt het aan dynamiek en souplesse.

Ook qua muziek klinkt het systeem lekker, op stereo wel te verstaan. Hier en daar hoor je dat niet alles even goed uit elkaar getrokken wordt voor een volledige weergave, maar voor een alles-in-één systeem presteert de HT-D6750 ook hier goed.

Het 7.1 argument dat Samsung gebruikt is niet helemaal eerlijk. Je krijgt niet het geval dat geluid echt van achteren komt zoals in een 7.1 opstelling. Het voelt en klinkt echt als een 5.1 opstelling, exact zoals de speakers ook geplaatst staan. Diverse softwaretechnieken zouden ervoor moeten zorgen dat de speakers op een elektronische wijze aangepast worden zodat het een 7.1 ervaring wordt maar dit is naar mijn gevoel dus minimaal. Overigens werkt het gewone 5.1 systeem absoluut naar behoren en zijn de surround effecten zeer overtuigend.

Samsung HT-D6750W: conclusie

De Samsung HT-D6750(W) is inmiddels online te koop voor een prijs vanaf 649,00 euro en kijkend naar de prestaties en mogelijkheden is dat absoluut geen verkeerde prijs. Je krijgt tal van mogelijkheden voor het streamen van bestanden, de rijk uitgeruste Samsung Smart Hub, draadloze achterluidsprekers, indrukwekkende beeldkwaliteit en een redelijk overtuigde audiokwaliteit. Daarnaast is het design ook nog eens mooier dan de meeste andere home cinema systemen. Kortom, de HT-D6750 is een zeer compleet alles-in-één home cinema systeem dat je niet snel teleur zal stellen, mits je geen high-end eisen aan audio stelt en losse componenten gewend bent.

Minpunten

  • Geen 7.1 systeem
  • Centerspeaker stelt teleur
  • Duur alles-in-één systeem

Pluspunten

  • Veel netwerk en media mogelijkheden
  • Draadloze achterluidsprekers
  • Goede beeldkwaliteit
Homecinema Magazine
Beoordeling
8.510Martijn Chelproduct  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.