Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

rara.com: Nieuwe wereldwijde digitale muziekdienst

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2011, 15:43 CategorieSoftware

Vanaf vandaag is er een nieuwe digitale muziekdienst op de markt die de concurrentie aangaat met onder meer Spotify. De rara.com dienst is speciaal ontworpen voor het grote publiek dat nog steeds cd’s draait en op zoek is naar een eenvoudiger manier om digitale muziek te gaan gebruiken. rara.com is vanaf nu beschikbaar in vijftien landen in Europa, waaronder Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, België en Noorwegen.

De muziekdienst is geheel advertentievrij en beidt toegang tot een catalogus van tien miljoen nummers. Consumenten betalen eenmalig slechts 99 eurocent voor de eerste drie maanden. De nieuwe dienst is verder voorgeïnstalleerd op de meeste Europese HP-computers en daarnaast is de dienst beschikbaar voor Android, iOS en andere platformen. Rara.com moet zeer eenvoudig te gebruiken zijn en extra informatie over nummers en artiesten bieden. rara.com biedt verder een brede selectie van vakkundig samengestelde muziekstations welke toegankelijk zijn met één druk op de knop. Gebruikers van rara.com kunnen daarnaast hun muziek delen via Facebook en andere sociale netwerken.

Onderzoek

De nieuwe dienst is ontwikkeld naar aanleiding van een onderzoek van ICM Research in opdracht van rara.com. De resultaten tonen aan dat minimaal zeventig procent van de consumenten geen digitaal muzieknummer heeft aangeschaft in de laatste zes maanden. Daarnaast blijkt dat zestig procent nog nooit enige vorm van digitale muziek heeft ervaren. rara.com wil deze markt bereiken door gebruik te maken van een eenvoudige en mooie gebruikersinterface. Die voorkomt navigeren door, of het beheren van digitale mediabestanden, omdat het werkt in een standaardbrowser.

Licenties

rara.com heeft internationale licentieovereenkomsten gesloten met Univeral Music Group, Sony Music Entertainment, EMI Music, Warner Music Group en belangrijke onafhankelijke labels. Verder hebben uitgevers en copyrightorganisaties de dienst internationaal gelicenseerd met Omnifone. Dit heeft geresulteerd in een catalogus van tien miljoen nummers waar gebruikers van kunnen genieten.

Prijzen rara.com

Toegang tot rara.com kost slechts 99 eurocent per maand voor de eerste drie maanden. Daarna volgt een ‘flat fee’ van 4,99 euro per maand voor online toegang via het web. Mobiele toegang via Android-smartphones (web en mobiel) kost slechts 1,99 euro per maand voor de eerste drie maanden. Daarna 9,99 euro per maand. Gebruikers kunnen hun abonnement opzeggen wanneer ze willen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.