Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG presenteert 55 inch betaalbare OLED TV

Geschreven door
Geplaatst op26 december 2011, 22:51 CategorieOled tv's

We wisten al de CES 2012 de eerste betaalbare OLED TV’s voor consumenten zou gaan brengen, maar nog voordat de show in Las Vegas van start is gegaan onthuld LG haar 55 inch OLED model al. De nieuwe TV maakt gebruik van de zogenaamde AMOLED techniek die we tot op heden voornamelijk terugzagen in kleinere displays voor mobiele telefoons en tablets. Deze techniek moet zorgen voor een betere kleurkwaliteit, dunnere displays en snellere reactietijden.

Het 55 inch OLED model van LG beschikt verder over een contrastratio van 100.000:1 en een breder kleurbereik dan LCD panelen van hetzelfde formaat. De reactietijd moet maar liefst 1.000 keer sneller zijn en het energieverbruik stukken lager liggen dan wat we kennen van standaard LCD TV’s. De zogenaamde White OLED (WOLED) techniek moet zorgen voor een helderder “Ultra Definition screen” die de kleurintegriteit behoudt bij verschillende kijkhoeken. Daarbij is de TV dunner dan dun met een profiel van maar 5mm.

LG heeft eerder al OLED TV’s gepresenteerd en gelanceerd, al waren deze model nog aan de kleine kant en veel te duur. De fabrikant geeft nu aan vooral winst geboekt te hebben in de kosten. Zo wordt er gebruikgemaakt van een andere techniek voor het paneel waardoor de kosten significant verlaagd zijn. Deze lagere kosten zijn een essentieel punt om OLED TV’s een kans te laten hebben tegenover LCD en plasma TV’s. Helaas heeft LG nog niet bekendgemaakt wat het prijsniveau van het 55 inch model zal zijn, als het model al op de markt verschijnt en niet puur ter demonstratie van de techniek is. Tijdens de CES 2012, begin januari, wordt de TV aan het publiek getoond. Ook Samsung zal tijdens deze beurs haar eerste grootbeeld OLED poging tonen.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.